archív aktualít rok 2011

Výstavy prác študentov dizajnu nábytku

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Halabala_2011Katedra dizajnu nábytku a drevárskych výrobkov Technickej univerzity vo Zvolene pozýva odbornú verejnosť a všetkých priaznivcov dizajnu na dve jesenné výstavy do priestorov Slovenskej národnej galérie na Zvolenskom zámku. V stredu 9.11.2011 vyvrcholí súťaž o Cenu profesora Jindřicha Halabalu vyhlásením výsledkov a otvorením výstavy súťažných prác, ktorá potrvá až do 29.11.2011.

Halabala_2011xMedzinárodná prehliadka najlepších prác študentov dizajnu a architektúry zameraná na dizajn nábytku a interiéru má už sedemročnú tradíciu. Vznikla ako pocta celoživotnému dielu profesora Jindřicha Halabalu (1903 – 1978), ktorý v oblasti nábytkárskej tvorby významne prispel k vytváraniu nového životného štýlu 20. storočia v bývalom Československu. Uplatnil sa  nielen ako tvorca nábytku, ale v svojej dobe aj ako progresívny organizátor výroby v jej komplexnom ponímaní. Svojou publikačnou a pedagogickou činnosťou významnou mierou  prispel k rozvoju československého drevárskeho školstva.
Myšlienka súťaže, ktorej cieľom je podporiť vzostup kvality študentských prác a vytvoriť priestor na konfrontáciu tvorivých názorov na medzinárodnej úrovni vznikla z iniciatívy a dlhoročnej spolupráce dvoch drevárskych fakúlt. Na usporiadaní súťaže každoročne spolupracujú Drevárska fakulta Technickej univerzity vo Zvolene spolu s Lesníckou a drevárskou fakultou Mendelovej univerzity v Brne. Siedmy ročník súťaže je realizovaný s podporou Ministerstva kultúry Slovenskej republiky.
Výstave súťažných prác o Cenu prof. Halabalu bude predchádzať  v tom istom výstavnom priestore v termíne od 26.10. do 6.11.2011 výstava prác študentov Katedry dizajnu nábytku a drevárskych výrobkov TU vo Zvolene pod názvom Voda, Svetlo, Tieň – inšpirácie v dizajne.
Autor: Mgr. Elena Farkašová

Foto: Bytový doplnok autora Filipa Štrbu, študenta odboru Dizajn nábytku na Technickej univerzite  vo Zvolene, získal Cenu prof. Halabalu  v uplynulom ročníku  súťaže

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina