archív aktualít rok 2011

V Ostravě se uskutečnil I. Dřevařský kongres

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Logo_MSDKPrvní Dřevařský kongres, na kterém se sešli zástupci státního podniku Lesy České republiky, Společenstva dřevozpracujících podniků, Asociace dřevozpracujících podniků i zástupci ministerstva zemědělství a životního prostředí, hostil v pátek 16.9. Slezskoostravský hrad v Ostravě. Kongresu se zúčastnilo na 70 zástupců zhruba 40 firem dřevařského průmyslu. Jedním z hlavních témat odborné diskuse byla otázka výběrových řízení na těžbu a zpracování dřeva, které vyhlašují Lesy ČR.

„Situace okolo tzv. komplexní zakázky u Lesů ČR a vykazované ekonomické ukazatele poukazují na výraznou nerovnováhu v sektoru. Probíhající výběrová řízení jsou postavena na stejných principech. Trh dřevařských výrobků se vyvíjí výrazně negativním směrem. Pokud nebudou tyto skutečnosti vzaty v potaz při podávání nabídek do probíhajících výběrových řízení, lze očekávat dramatickou krizi jak na trhu služeb v lesnictví, tak v navazujícím dřevozpracujícím průmyslu“, uvedl zástupce Asociace dřevozpracujících podniků Ing. Tomáš Pařík.

„Společenstvo dřevozpracujících podniků v ČR vyzývá Ministerstvo zemědělství a Lesy ČR, s.p., aby se neprodleně začali zabývat jejich návrhem na způsob zajištění přístupu ke dříví malým a středním dřevařským podnikům a došlo tak ke skutečnému naplnění sociální úlohy lesa, deklarovaného usnesením vlády a ‚Dřevěnou knihou‘,“ uvedl Ing. František Příkaský, místopředseda Společenstva dřevozpracujících podniků.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina