dřevostavby výstavy

Uvoľnenie a pohoda v bývaní

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Sdílejte článek snadno se svými přáteli.

Veľtrh Nábytok a Bývanie 2018 v Nitre (13. – 18. 3. 2018) pokračuje v trendoch z minulých rokov a 28. ročník v areáli agrokomplex Národné výstavisko privíta 450 vystavovateľov na ploche 40 tisíc m2. Vystavovatelia obsadili všetky pavilóny a voľnú plochu.

Organizátori prispôsobili zameranie hál podľa objednávok vystavovateľov:

  •     A – Štýlový nábytok a doplnky interiérov, bytový a záhradný nábytok
  •     B – Bytový nábytok
  •     C – Bytový nábytok, matrace
  •     N – Pavilón slovenských výrobcov nábytku a moderných drevodomov
  •     F – Nábytok do obývacích izieb a spální
  •     M1 – Okná, dvere, podlahy, krby, doplnky interiérov
  •     M2 – Bytový nábytok
  •     M3 – Fórum dizajnu a expozície výrobcov so zvýrazneným dizajnom
  •     M4 – Kuchyne, spotrebiče, nábytkové kovanie, bytový nábytok
  •     S – predaj bytových doplnkov interiéru
  •     Voľná plocha – Záhradný a bytový nábytok

Sprievodný odborný program

Vyvrcholením úsilia vystavovateľov o výrazné ovplyvnenie spotrebiteľov bude každoročná súťaž o Cenu veľtrhu Nábytok a Bývanie 2018. Prihlásené exponáty a expozície zaradia do nominácií v 6 kategóriách. Odborná hodnotiteľská komisia z nich vyberie nábytok podľa náročných kritérií konštrukcie a dizajnu. Uzávierka prihlášok je 13. 3. 2018 (do 8:00).

Diskusné fórum členských spoločností ZSD SR a ostatných výrobcov nábytku, dizajnérov a obchodníkov má tému „Podpora zvýšenej spotreby slovenských výrobkov z dreva“. Uskutoční sa v auditóriu Zväzu spracovateľov dreva SR (súčasť stánku ZSD SR v pavilóne N) 14. marca 2018 v čase 13:00 – 15:00.

Odborný program organizátora veľtrhu je zameraný na 100. výročie vzniku Československej republiky a rozdelený na Český deň a Slovenský deň. Obidva národné dni odborníkov sa budú konať v konferenčnej miestnosti (medzi pavilónmi A a B) od 9:30 do 12:00, vstup je zadarmo pre vystavovateľov a žiakov odborných škôl. Český deň bude 13. marca 2018, Slovenský deň 15. marca 2018.

Paralelná prehliadka Fórum dizajnu

Minuloročný retrospektívny charakter výstavy Fórum dizajnu uzatváral 20 rokov existencie podujatia. V tomto roku sa stáva výlučne študentským fórom, na ktorom sa svojimi kolekciami prezentujú vysoké školy s výučbou dizajnu so zameraním na tvorbu nábytku a bývania. Priestor je rozdelený na štyri Ko.Lekcie:

  •     VŠVU – Kurz dizajnu a Laboratórium interiérového dizajnu, Katedra dizajnu
  •     STU – Ústav interiéru a výstavníctva, Ústav dizajnu, Fakulta architektúry
  •     TUZVO – Katedra Dizajn nábytku a interiéru, Drevárska fakulta
  •     Cena prof. Halabalu – finalisti a víťazi 13. ročníka súťaže

Hlavnou myšlienkou je iniciatíva komunikácie medzi školami a výrobcami.

Aktivity Zväzu spracovateľov dreva SR

Pavilónu N s názvom „Pavilón slovenských výrobcov nábytku a moderných drevodomov“ tvorí stánok ZSD SR so zázemím pre členské spoločnosti, predstavením odborných drevárskych škôl, pre vystavovateľov a ich obchodných partnerov – členov zväzu.

Súčasťou je auditórium a panely s projektmi 7. ročníka „Drevostavba roka 2017“, do súťaže sú prihlásené realizácie drevostavieb členských spoločností Sekcie drevostavieb ZSD SR. Návštevníci veľtrhu môžu hlasovať za „svoju“ sympatickú drevostavbu. Budú zároveň zaradení do tomboly, ktorú vyžrebujú v posledný deň veľtrhu. Hlasovanie bude aj na veľtrhu CONECO 2018 (11. – 14. 4. 2018) v Bratislave.

V pavilóne N bude umiestnené aj žrebovacie osudie vstupeniek – návštevníci môžu do neho vkladať žrebovaciu časť svojich vstupeniek, žrebovanie bude tiež v záverečný deň. Ceny pre vyžrebovaných návštevníkov venujú členské spoločnosti ZSD SR.

Uverejňujeme vstupenku odborníka. Po vystrihnutí z časopisu ju treba vyplniť a cez vstup – registračné centrum v pavilóne F, dostanete vstupenku zadarmo. Cena vstupenky návštevníka je 7 €. Brány výstaviska budú otvorené denne od 9:30 do 18:00. Parkovať možno pred výstaviskom (4 €) alebo priamo v areáli (40 €).

Autor: Dr. Anton Mrník
Kontakt: tmsm.mrnik@gmail.com
Foto: autor

Sdílejte článek snadno se svými přáteli.
cs_CZČeština