aktuality

Úspešná konferencia a oslava 10. výročia združenia SLOVENERGOokno

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Sdílejte článek snadno se svými přáteli.

Dňa 25. 10. 2018 usporiadalo združenie SLOVENERGOokno konferenciu OKNO, DVERE, FASÁDY vo Zvolene pri príležitosti osláv 10. výročia založenia združenia. Konferencie sa zúčastnilo 128 odborníkov z oblasti navrhovania, výroby, predaja a montáže otvorových výplní stavieb a súvisiacich profesií.

Na konferencii odznelo 14 odborných prednášok. Podstatná časť prednášok je zverejnená v periodiku zduženia OKNOviny® 2/2018. Autori prednášok dali súhlas k zverejneniu prezentácií prednášok a členovia združenia ich nájdu na internetovej stránke http://slovenergookno.sk.

Deň predtým (24. 10. 2018) konferencii predchádzalo zasadnutie odborných komisií zriadených najmä zo zamestnancov podnikov členov združenia. Pred odbornými komisiami stojí významná úloha dať do súladu vyše dvadsiatky slovenských technických noriem vzťahujúcich sa na otvorové výplne stavieb so súčasnými požiadavkami. Na záver prvého dňa stretnutia sa konal priateľský večer pri príležitosti 10. výročia založenia združenia za účasti pozvaných hostí najmä z radov súčasných a bývalých členov združenia. Súčasťou bolo ocenenie zakladajúcich členov a uvedenie do predaja prvej publikácie združenia Prevencia rizika vzniku plesní v okolí pripojovacej škáry okna. Vo svojom príhovore predseda združenia zhrnul významné medzníky z histórie činnosti združenia, ako aj jeho predchodcov SLOVOKNO a ENERGOkno. Prvé začiatky siahajú až do roku 1997 teda 21 rokov dozadu, keď bola založená odborná sekcia pri Slovenskej obchodnej a priemyselnej komore – SLOVOKNO.

Združenie prostredníctvom svojich 24 členov pokrýva v súčasnosti približne ⅔ podiel na Slovenskom trhu s oknami. Členské spoločnosti združenia priamo či nepriamo dávajú prácu takmer 6000 ľuďom a tvoria ročný obrat takmer 400 mil. €. V združení sa dnes spájajú slovenskí výrobcovia výplní stavebných otvorov a konštrukcií, dodávatelia s nimi súvisiacich komponentov, technológií a materiálov na zabudovanie okien. Od minulého roka má združenie potenciál ďalšieho rastu zastrešením aj predajcov slovenských okien.

Zdroj: TS združenia SLOVENERGOokno
Foto: archív združenia SLOVENERGOokno

Sdílejte článek snadno se svými přáteli.
cs_CZČeština