aktuality

Popredný nemecký výrobca nábytku Hülsta je v platobnej neschopnosti

Hulsta
Sídlo skupiny Hülsta v meste Stadtlohn v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko. Foto: archív Hülsta
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Sdílejte článek snadno se svými přáteli.

Náročnej situácii na trhu v sektore nábytku neunikla ani popredná nemecká nábytkárska značka Hülsta s viac ako 80 ročnou tradíciou – bola založená v roku 1940. Spoločnosť MWS Westfalen Works NDS GmbH & Co. KG (predtým Hülsta-Werke Hüls GmbH & Co. KG) a jej generálny partner MWS Works Westfalen GmbH (predtým Hülsta Works GmbH) zo Stadtlohnu v spolkovej krajine Severné Porýnie-Vestfálsko podali dňa 12. 4. 2024 návrh na vyhlásenie konkurzu na okresný súd v Münsteri.

Ako sa uvádza v tlačovej správe menovaného správcu konkurznej podstaty Dr. Christopha Morgena, rozhodnutie padlo na pozadí výrazného poklesu tržieb a vonkajších faktorov, ktoré v súčasnosti neumožňujú spoločnosti ekonomicky fungovať. „Slabá spotrebiteľská klíma a spomalenie výstavby nových bytov negatívne vplývajú na nábytkársky priemysel. Najmä segment „iný nábytok“, ktorý zahŕňa nábytok do obývačiek, jedální a spální od MWS Westfalen Werke NDS GmbH a Co. KG, zaznamenal v poslednom štvrťroku masívny pokles tržieb,“ povedal výkonný riaditeľ Dr. Stefan Hainke

Vedenie informovalo zamestnancov o podaní návrhu na vyhlásenie konkurzu a teraz bude spolupracovať so správcom konkurznej podstaty Dr. Christophom Morgenom. „Získavame prehľad o súčasnej ekonomickej situácii a snažíme sa získať peniaze v platobnej neschopnosti pre celkovo približne 280 zamestnancov,“ vysvetlil Dr. Morgen.

Hülsta musela vyhlásiť konkurz už v októbri 2022. Súčasťou konsolidačného procesu, ktorý bol ukončený v novembri 2023, bolo uzavretie výrobného závodu v Ottensteine a prepustenie približne 200 zamestnancov.

Zdroj: Münsterland Zeitung

Sdílejte článek snadno se svými přáteli.
cs_CZČeština