aktuality

Vizualizácie a realizácie nábytku v dizajnérskej súťaži

Úspešné vizualizácie a realizácie zo súťaže
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Sdílejte článek snadno se svými přáteli.

Súťaž pre výrobcov a dizajnérov pripravila spoločnosť Démos trade. O ceny zápolilo 18 realizácií a 15 vizualizácií. Z vizualizácií bol najúspešnejší dizajn a konštrukcia Výučbová kuchyňa. Autorkou návrhu je MgA. Veronika Loušová. Výsledný projekt je určený pre Gymnázium pre zrakovo postihnutých a SOŠ pre zrakovo postihnutých s internátom v Prahe 5. Návrh je založený na troch princípoch pre slabozrakých: kontakt – osvetlenie – ergonómia. Výučbová kuchyňa je určená pre 6 žiakov v skupine, naraz tu získavajú praktické skúsenosti formou samoobsluhy. Zložená je z rovnakých modulov farebne odlíšených (modrá a červená) pre lepšiu orientáciu pohybu. Použitá je kolekcia laminovaných drevotrieskových dosiek SM´art. Projekt Výučbová kuchyňa už bol realizovaný s finančnou podporou Nadačného fondu Českého rozhlasu, zo zbierky Svetluška a daru nábytkového kovania firmou Blum.

V súťaži ocenili realizácie pre zúčastnené výrobné firmy. Prvenstvo získalo Stolárstvo Jurko z obce Hýľov pri Košiciach, ktoré je zamerané na výrobu drevených schodov a celého interiéru. Získali 600 € na nákup DTDL SM´art. Okrem dodávky dosiek v rámci súťaže organizátor doplnil zdarma aj nárez dosiek, hrany a dopravu. Na ďalších miestach sa umiestnili Štúdio HDS Morava s odmenou 400 € a štúdio Elements Design 200 €.

Organizátor súťaže venoval aj vecnú cenu za internetové hlasovanie. Najviac hlasov získala realizácia návrhu Radka Němca zo Štúdia Stora.

Sdílejte článek snadno se svými přáteli.
cs_CZČeština