aktuality

Opatrný optimizmus drevárov

Gulatina
Ilustračné foto
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Sdílejte článek snadno se svými přáteli.

Dňa 21. 10. 2021 prezentovali LESY SR, š.p. svoju novú obchodnú politiku. Zväz spracovateľov dreva Slovenskej republiky (ZSD SR) ako relevantný zástupca odvetvia spracovania dreva ju vníma s opatrným optimizmom.

„Očakávali sme, že budeme prizvaní k jej tvorbe tak, ako nám to sľúbilo ešte predchádzajúce vedenie LESY SR, š.p.,“ hovorí Ing. Milan Benco, predseda Drevárskej sekcie ZSD SR a dodáva: „Oceňujeme však aspoň to, že nám náš strategický partner svoju predstavu s malým predstihom (v pondelok 19. 10. 2021) prezentoval. Vnímame snahu o transparentnosť, ako aj sociálny rozmer obchodnej politiky, ktorý zohľadňuje potreby nielen tzv. veľkých spracovateľov dreva, ale najmä regionálnych a stredných píl tak, aby sa slovenské drevo spracúvalo doma.“

Diabol sa však skrýva v detailoch, a preto bude ZSD SR pozorne vnímať a skúmať rating, ku ktorému sa LESY SR, š.p. chcú dopracovať posudzovaním svojich odberateľov cez osem kritérií.

Nastavenie správnej, spravodlivej a transparentnej štartovacej čiary pomôže rozptýliť všetky obavy z toho, aby sa drevo, ktorého je k dispozícii pre spracovateľov z roka na rok menej, dostalo cez priekupníkov a obchodníkov vo veľkej miere do zahraničia.

Zdroj: TS ZSD SR

Sdílejte článek snadno se svými přáteli.
cs_CZČeština