aktuality

Drevené korzo nad hladinou Malého Dunaja

Drevené korzo v Zálesí
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Sdílejte článek snadno se svými přáteli.

Unikátny areál budujú v obci Zálesie v okrese Senec. Pri brehu Malého Dunaja vzniká drevená lávka ako hlavný objekt oddychovej zóny. Nadväzuje na prírodný amfiteáter a detské ihrisko. Projekt bol navrhnutý už v roku 2014. Rozdelili ho na etapy, zatiaľ realizovali len drevený maják v podobe vyvýšenej drevenej plošiny, ktorá umožňuje širší rozhľad na nížinatú krajinu. Prvoradé bolo z tohto priestoru odstránenie smetiska a vyčistenie celého priestoru.

Revitalizáciou vzniká trávnatá plocha s rozlohou 4400 m², aby vytvorila oddychový priestor prepojený s obcou. Samotné drevené korzo tvorí mólo v šírke 3 metre a s dĺžkou 120 metrov. Zázemie vstupného areálu má plochu 60 m². Pri vstupe na korzo je galéria fotografií pozoruhodností regiónu a drevené informačné tabule z guľatiny s popisom ojedinelej realizácie spríjemňujúce prechádzku po drevenom móle nad pokojnou hladinou dunajského prítoku.

Obec Zálesie je spojnicou medzi Ivánkou pri Dunaji a Mostom pri Bratislave. Urbanizáciou sa výrazne zmení nábrežie Malého Dunaja v tejto oblasti.

Sdílejte článek snadno se svými přáteli.
cs_CZČeština