konstrukce

Multifunkčná komoda

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Sdílejte článek snadno se svými přáteli.

Jednou z možností riešenia minimalistických interiérov je multifunkčná komoda CreateSpace. Slovenskí architekti Peter Fritsch a Silvia Mládenková navrhli a vyrobili túto unikátnu komodu, ktorá prináša „revolúciu“ v nábytku.

Podarilo sa im reagovať na aktuálny trend, preto niet divu, že komoda CreateSpace zaujala aj za hranicami. Dostalo sa jej ocenenia v jednej z najprestížnejších svetových dizajnérskych súťaží a získala Golden A‘ Design Award 2017 v kategórii Furniture, Decorative Items and Homeware. Peter a Silvia tak zažiarili v konkurencii viac ako 7-tisíc dizajnových riešení a ich multifunkčný kúsok nábytku bol ohodnotený ako jeden z najlepších produktov v oblasti priemyselného dizajnu.

Komoda CreateSpace prináša riešenie ako plnohodnotne usporiadať malý priestor. Jej rozmery sú iba 125x55x115 cm, ale vytvoríte z nej viac ako 10 kusov nábytku. Niekoľkými jednoduchými pohybmi sa vždy prispôsobí vašim požiadavkám. Skrýva v sebe stôl s nastaviteľnou výškou a šírkou, ktorý môže byť použitý ako jedálenský, konferenčný, pracovný či barový stôl. Ďalej obsahuje 2 barové a 4 jedálenské stoličky, ktoré poslúžia aj ako nočný stolík, a okrem toho množstvo úložného priestoru.

Nastaviteľný stôl dokonca v sebe ukrýva aj vešiak na bielizeň. Originálne sú riešené aj „dvierka“ komody, ktoré v skutočnosti neexistujú a sú nahradené pružnými lanami, takže pre čokoľvek uložené v komode sa stačí len načiahnuť. Podľa architektov takto dokážu ušetriť plochu až 6,5 metrov štvorcových.

O komodu CreateSpace je už dnes záujem, aj vďaka prestížnemu oceneniu, no zatiaľ na trhu nie je dostupná. Architekti totiž nechcú, aby sa z CreateSpace stala sériová záležitosť, ale plánujú komodu a ďalšie produkty vyrábať na zákazku, a to najmä pre zahraničný trh. Takýto nábytkový solitér si jednoznačne nájde svoju cieľovú skupinu v každom väčšom meste, kde ľudia bojujú s nedostatkom obytného priestoru.

Autor: Eva Patrášová
Kontakt: sk@drevmag.com
Foto: Jarolím Žáček

Sdílejte článek snadno se svými přáteli.
cs_CZČeština