aktuality

INTERFOB 2017 Slovakia: Najväčšie európske stretnutie študentov drevárstva a lesníctva sa koná prvýkrát na Slovensku

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Sdílejte článek snadno se svými přáteli.

V Liptovskom Mikuláši a vo Zvolene v týchto dňoch prebieha európske stretnutie študentov lesníctva a drevárstva. Toto významné podujatie konané od 6. do 10. novembra 2017 je organizované študentmi Technickej univerzity vo Zvolene. Každý rok sa uskutočňuje v inej európskej krajine. V poradí 28. ročníka sa zúčastňuje 165 študentov z 18 európskych univerzít. Okrem tradičných účastníkov zo severských a západoeurópskych krajín sa tento rok prvýkrát zúčastnia aj študenti z Ukrajinskej lesotechnickej univerzity v Ľvove.

Počas týždenného programu študenti absolvovali sériu prednášok o slovenskom drevárskom a lesníkom priemysle či najlepších výskumoch na Technickej univerzite vo Zvolene. Pozreli si špeciálne pripravenú výstavu Slovenské umenie z dreva v Slovenskej národnej galérii na Zvolenskom zámku či navštívili Lesnícke a drevárske múzeum vo Zvolene. Spoznali aj pamätihodnosti Liptovského Mikuláša a okolitú prírodu.

Absolvovali prehliadky drevospracujúcich a lesníckych závodov ako LESY SR, š.p., Decodom s.r.o., Topoľčany, Javorina v.d., Spišská Belá, twd SK s.r.o. Banská Bystrica, Doka Drevo s.r.o., Banská Bystrica, Rettenmeier Tatra Timber s.r.o., Liptovský Hrádok či Mondi SCP a.s., Ružomberok.  

Vo štvrtok 9. novembra prebiehal workshop v Tatralandii, kde študenti v medzinárodných tímoch pracovali na projekte drevených áut. Večer ich čakalo slávnostné ukončenie podujatia a gala dinner.

INTERFOB pomáha vytvárať partnerstvá a spolupráce naprieč Európou a prepája študentov v odvetví lesníctva a drevárstva.

Podujatie sa koná pod záštitou prezidenta Slovenskej rektorskej konferencie a rektora Technickej univerzity vo Zvolene Dr.h.c. prof. Ing. Rudolfa Kropila PhD. a Študentskej rady vysokých škôl Slovenskej republiky. Generálnym partnerom podujatia je š.p. LESY SR. Hlavnými partnermi sú Decodom s.r.o., Topoľčany, Technická univerzita vo Zvolene a Zväz spracovateľov dreva Slovenskej republiky.

Autor: Ondrej Bajza
Študentská organizácia WoodenWorld
Technická univerzita vo Zvolene

 

Sdílejte článek snadno se svými přáteli.
cs_CZČeština