aktuality

Recyklácia nábytku v EÚ prináša veľké pracovné príležitosti

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Sdílejte článek snadno se svými přáteli.

IMM muuto mZavedením princípov obehového hospodárstva do zberu a recyklácie nábytku by sa malo v Európskej únii (EÚ) podľa správy The European Environmental Bureau (EEB) vytvoriť až 157 000 pracovných miest a ušetriť cca šesť miliónov ton CO2.

Pojednáva o tom štúdia, ktorú uverejnila EEB. Štúdia skúma rôzne politické nástroje určené na zlepšenie prevencie vzniku odpadov a riadenie zdrojov v európskom odvetví výroby nábytku so zameraním na maximálnu recykláciu.

Na trhoch EÚ sa ročne umiestni 10,5 milióna ton nábytku, z ktorého väčšinu vyrábajú malé a stredné podniky. V tom istom časovom období sa na odpadový trh dostane 10 miliónov ton použitého nábytku, z ktorých väčšina končí na skládke, resp. v spaľovaniach.

EEB konštatuje, že recyklácia a opätovná výroba nábytku by umožnila zachovávať zdroje v hospodárstve a udržať produktívnu pridanú hodnotu. Dôsledná recyklácia umožní výrazne ušetriť drevnú surovinu vstupujúcu do výroby veľkoplošných nábytkárskych materiálov, čím sa znížia nároky na jej ťažbu v lesoch.

Zdroj:  www.eeb.org

Sdílejte článek snadno se svými přáteli.
cs_CZČeština