aktuality

ZSD SR na veľtrhu Nábytok a bývanie 2017

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Sdílejte článek snadno se svými přáteli.

Pavilon ZSDSR lgNávštevníci najväčšieho nábytkárskeho veľtrhu v SR, ktorých sa aj tento rok očakáva viac ako 60 000, sa môžu tešiť na prezentáciu nábytku a vybavenia pre domácnosti aj od členských spoločností Zväzu spracovateľov dreva SR (ZSD SR), ako aj na prezentáciu najmodernejších technológií a spracovaní v oblasti drevostavieb. Na základe pozvania ZSD SR bude čestným hosťom tohtoročného veľtrhu pán Georg Oehler, Design Studio | London.

Slovenských výrobcov nábytku spolu so stavebnými firmami, ktoré sa venujú výstavbe moderných drevostavieb na výstave „Moderné drevodomy“ návštevníci nájdu predovšetkým v spoločnom pavilóne N pod názvom „Pavilón slovenských výrobcov nábytku a moderných drevodomov“. Dynamický a kontinuálny rozvoj výstavby rodinných domov na báze konštrukcií z dreva dáva jedinečnú príležitosť spojiť svoje sily a využiť synergický efekt spolupráce Nábytkárskej sekcie a Sekcie drevostavieb ZSD SR. Nebude to však len obyčajný pavilón s vystavovateľmi. Jeho návštevník získa bližší pohľad a informácie na fungovanie nábytkárskeho i drevostavbárskeho priemyslu na Slovensku, bude mať možnosť oboznámiť sa s príbehmi úspešných mladých ľudí, študentov a budúcich dizajnérov, alebo úspešných nábytkárskych či drevostavbárskych firiem. V tomto pavilóne bude umiestnené aj žrebovacie osudie spotrebiteľskej tomboly, do ktorej členské spoločnosti ZSD SR opäť ponúknu atraktívne ceny pre držiteľov zlosovateľných vstupeniek. Súčasťou expozície ZSD SR bude aj 6. ročník súťaže DREVOSTAVBA ROKA 2016, v rámci ktorej sa budú môcť návštevníci zapojiť do hlasovania a tým aj do súťaže o hodnotné ceny.

Spolupráca so strednými odbornými školami a členskými spoločnosťami ZSD SR, ktoré pre svoju prax potrebujú z roka na rok viac odborných kvalifikovaných mladých ľudí, vyústila do spoločnej prezentácie SOŠ drevárskej v Topoľčanoch, SOŠ drevárskej vo Zvolene, SOŠ drevárskej v Liptovskom Hrádku a SOŠ drevárskej v Spišskej Novej Vsi v rámci stánku ZSD SR. V tomto priestore môžu školy predstaviť nielen niektoré zo svojich trojrozmerných exponátov – prác študentov – ale aj svoje študijné a učebné programy, aby tak pred návštevníkmi prezentovali svoje zameranie a možnosti štúdia na školách. Remeslo má dnes opäť zlaté dno a práca v nábytkárskom priemysle už dávno nie je len práca s hoblíkom a dlátom. Uspokojí aj náročných a po špičkovej technike túžiacich mladých ľudí.

Sprievodné odborné podujatie „Diskusné fórum“ sa v tomto roku bude venovať téme: „Pomáha predávať dizajn – áno či nie?“ Zúčastnia sa na ňom poprední odborníci z praxe, ale aj z  akademickej obce, ktorí sa budú zamýšľať nad otázkou, ako sa môžu presadiť naši dizajnéri a ako z toho môže profitovať podnikateľské prostredie. Sme presvedčení, že základom oživenia pre nábytkárov musí byť aj oživenie stavebníctva – napríklad rozvoj drevostavieb, zlepšenie podnikateľského prostredia a obrat v spotrebiteľskej nálade obyvateľstva. Dôležité je pritom upriamenie pozornosti spotrebiteľa na produkty domácej výroby.

Zdroj: TS ZSD SR

Sdílejte článek snadno se svými přáteli.
cs_CZČeština