aktuality

Nocľah v konároch stromov

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Sdílejte článek snadno se svými přáteli.

Drevodom na stromoch mPo vzore budovania drevených domčekov v konároch stromov v Kanade alebo v Amazónii zriadili takúto atrakciu aj v lesoparku Mestských lesov Bratislava. Od včera je atraktívnym miestom na prenocovanie na území hlavného mesta Slovenska.

Kmene troch stromov poslúžili ako základ pre drevenú plošinu. Na nej vztýčili drevenú konštrukciu domčeka, ktorý má 15 m² a okolo neho je terasa so zábradlím, s celkovou plochou 11 m². Domček je vo výške 6 m a dostať sa dá do neho po drevenom točitom schodisku so zábradlím. V jedinej miestnosti je manželská posteľ a samostatné lôžko. Na zemi majú 3 ubytované osoby k dispozícii suchú toaletu a vodu v zásobníkoch. Objekt je strážený.

Atraktívne ubytovanie je v lesnej časti Pod Kačínom, na konci lesnej cesty pri chate Pod Kačínom. Objekt sprístupnili 5. októbra 2016 a lesníci prijímajú objednávky na nocľah cez web už od 10. októbra 2016. V prevádzke bude celoročne a v rámci poplatku 100 € za ubytovanie na 1 noc získa návštevník aj povolenie na vjazd autom k domčeku. Objekt nie je uzatvorený oknami. Ubytovanie je bez elektriny, vody a kúrenia.

Riaditeľ Mestských lesov Bratislava Juraj Zikmund: Výstavba bratislavskej atrakcie stála 13 tis. € za ušetrené peniaze z projektu „Milión pre Bratislavu“. Mestské lesy Bratislava majú rozlohu 3 tisíc hektárov, vznikli odčlenením od štátnych lesov v roku 1994 ako oddelenie magistrátu. Po pol roku činnosti vytvorili samostatne hospodáriacu príspevkovú organizáciu na starostlivosť o lesné porasty.

Foto: Drevený domček v konároch stromov v bratislavskom lese

Sdílejte článek snadno se svými přáteli.
cs_CZČeština