aktuality

ZSD SR ponúka odobratie navýšeného objemu dreva od LESY SR, š.p.

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Sdílejte článek snadno se svými přáteli.

ZSDSR lgZväzu spracovateľov dreva Slovenskej republiky (ZSD SR) záleží na rozvoji lesnícko-drevárskeho sektora a rozumie neľahkej situácii s odbytom navýšeného disponibilného objemu dreva LESY SR, š.p., ktorý vznikol pri spracovaní kalamitného dreva.

ZSD SR napriek vlastnej zložitej situácii, ktorá pre spracovateľov dreva vznikla problémom s odbytom reziva, ponúka odobratie navýšeného disponibilného objemu dreva od LESY SR, š.p., aby predišli prípadnému exportu piliarskej guľatiny zo Slovenskej republiky. Zvýšený odber dreva slovenskými spracovateľskými subjektmi by pomohol vyriešiť vzniknutú situáciu s odbytom dreva LESY SR, š.p. aj za cenu komplikovanejšej situácie pri odbyte reziva. Spracovatelia by však v spolupráci s LESY SR, š.p. zabránili týmto krokom prípadnému exportu dreva, ktorý by poškodil drevospracujúci priemysel na Slovensku.

ZSD SR už dlhodobo požaduje zavedenie transparentného systému rozdelenia dreva spracovateľom na základe objemu spracovaného dreva. ZSD SR požaduje zavedenie tohto systému naďalej, avšak v tejto situácii ponúka odobratie navýšeného objemu dreva od LESY SR, š.p., za ktoré požaduje opciu na odobratie vyššieho objemu dreva pre svoje členské spoločnosti na rok 2017.

Zdroj: TS ZSD SR

Sdílejte článek snadno se svými přáteli.
cs_CZČeština