aktuality

Festival dřeva v Bělském lese

Z loňského Festivalu dřeva 2023
OHRA_2024_1465X181
OHRA_2024-final_700x180
OHRA_2024_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

V sobotu 14. září se v Bělském lese v Ostravě od 11:00 do 16:30 uskuteční FESTIVAL DŘEVA – DEN V LESE. Jde o vzdělávací akci pro děti, rodiče a širokou veřejnost. Děti si v rámci programu Festivalu dřeva ověřují své znalosti o přírodě, lese a dřevu jako surovině budoucnosti. Dozvídají se další zajímavosti a nové poznatky díky demonstrativním ukázkám.

Cílem Festivalu dřeva je přivést širokou veřejnost a zejména nejmladší generaci k zájmu o les a přírodu jako součást prostředí ve kterém žijí. Festival dřeva má několik vzájemně se doplňujících základních částí. Společnou a jednotící myšlenkou Festivalu dřeva je ukázat dřevo ve všech jeho podobách. Poučnou formou informovat veřejnost o lese, přírodě a přírodních materiálech v životě člověka. Přiblížit  využití dřeva v současnosti, ale také historii, ukázkou starých tradičních řemesel.

Podstatnou součástí festivalu bude Dřevěná akademie, kde se představí střední odborné školy zaměřené na lesnictví, zpracování dřeva a stavebnictví. Sedm škol nabídne sedm dílen, kde si každý může vyzkoušet práci se dřevem a nářadím. Malé děti si za pomoci rodičů vyrobí například dřevěné hračky, zatímco starší návštěvníci zde najdou inspiraci pro svou budoucí profesní dráhu.

Podrobné informace na www.festivaldreva.cz

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina