archív aktualít rok 2011

Požáry ničily dřevařské provozy i před koncem roku

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Pozar_truhlarnyŠkodu za 7 milionů korun způsobil v sobotu 17. prosince požár bývalé truhlárny v obci Lhota Samoty na Táborsku. Oheň likvidovaly celkem tři desítky hasičů. Objekt s půdorysem o rozměrech 75 x 20 metrů už sice údajně není v provozu, ale stále v něm zůstaly truhlářské stroje a také zde bylo uskladněné dřevo. Hasiči u požáru zasahovali přes tři hodiny. Příčiny vzniku zatím nejsou známy, případ nyní vyšetřuje policie.

Dvoumilionovou škodu podle předběžného odhadu způsobil požár pily a dřevařské dílny v Lovčicích na Hodonínsku v úterý 20. prosince v noci. Oheň vypukl v dílně dřevovýroby v jedné z hal bývalého zemědělského areálu na kopci nad obcí. U požáru zasahovalo 10 jednotek profesionálních i dobrovolných hasičů z okolních obcí. Majitel dřevozpracující firmy zkolaboval a přivolaní zdravotníci ho převezli do nemocnice. Podle předběžné bilance požár zničil zhruba polovinu zděné haly s plechovou střechou o rozměrech cca 15 x 30 metrů, rozšíření ohně na zbývající část haly se Pozar_halyhasičům podařilo zabránit. Oheň zničil nebo silně poškodil rámovou pilu a další dřevozpracující stroje a také zásoby zpracovávaného dřeva. V hořící hale oheň a žár zničil také vysokozdvižný vozík a nakladač.

Ve středu 28. prosince vyjeli hasiči k požáru truhlárny ve Zdicích, která hořela již před měsícem. Na místo se dostavili jak profesionální hasiči z Berouna, tak dobrovolní ze Zdic.
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina