aktuality

Tvorba mikroklímy v interiéroch

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Pre študentov, odborníkov a širokú spotrebiteľskú verejnosť pripravilo Vydavateľstvo TUZVO novú odbornú publikáciu „Tvorba mikroklímy v interiéroch a vykurovanie budov palivovým drevom“. Autorsky ju pripravil kolektív pod vedením prof. Ing. Ladislava Dzurendu, PhD., vedúceho Katedry obrábania dreva Drevárskej fakulty Technickej univerzity Zvolen. Ďalší členovia autorského tímu publikácie sú Dr. h. c. prof. Ing. Mikuláš Šupín, CSc., doc. Ing. Hubert Paluš, PhD. a Ing. Adrián Banski, PhD.

Odborná publikácia prináša poznatky o dostupnosti palivového dreva, jeho energetických vlastnostiach, technickú využiteľnosť energeticky – environmentálneho spaľovania na výrobu tepla a vytvorenie priaznivej mikroklímy v interiéroch. Obsah je prispôsobený programom bakalárskeho a inžinierskeho štúdia.

Podrobne prináša charakteristiky stavieb, dostupnosť palivového dreva. Kapitoly detailne opisujú energetické vlastnosti palivového dreva a tepelné charakteristiky procesu spaľovania dreva. Súhrn cenných informácií je prínosom a inšpiráciou zariaďovania domov a bytov s využívaním kachieľ, krbov a vidieckych šporákov pri spaľovaní ekologických drevných palív (vrátane brikiet a peliet z odpadového dreva).

 

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina