aktuality

Trendy na imm cologne 2017

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

IMM muuto mNábytkářský veletrh imm cologne v Kolíně nad Rýnem od pondělí 16. ledna představí odborníkům z branže nové trendy v bydlení, které přední světoví výrobci připravili pro nadcházející sezónu.

Z interiérů se již delší čas vytrácí jasný řád. Už neplatí jen dobré a špatné. Důležitou roli hraje mix. Kůže je umístěna vedle plastu, úsporný strohý design vedle nostalgických klasických věcí, studené šedé a bílé tóny v obývacím pokoji vedle pastelově barevné kuchyně a tmavě zelené ložnice. Vše existuje vedle sebe. Přesto určité trendy budou na imm cologne patrné.

Letos v obytném prostředí bude hrát hlavní roli nábytek s příběhem, přírodní materiály a malé dobře navržené výrobky. Co se týká barev, vedle velkého šedého tématu jsou populární semaforové varianty červené a zelené a moderní útulnost vede k udržitelnému oživení tapet, koberců a textilií ve světě interiérového designu.

Různé kombinace se ale prolínají celým současným životním stylem, který lze charakterizovat jako život s high-tech a s přírodou, život ve srubu, přesto s chytrým telefonem. Ale na rozdíl od 90. let už to není uzavírání se ve svém království ve smyslu „můj dům, můj hrad“. Současný životní styl má mnohem více sociální podtext. Trávíme více času s přáteli a s rodinou a těšíme se z dobrých věcí v životě. Tento styl je označován jako „hygge“. Slovo pochází z dánštiny a vyjadřuje pohodu, pohodlí, dobrou náladu. Hitem v tomto směru je nábytek ve skandinávském stylu ve světlých, přátelských pastelových barvách a přírodních zelených odstínech. Malé, přírodní, nenáročné a přesto neobvyklé krásné věci, které umožňují vytvořit útulné prostředí z každého interiéru.

Víc ukáže letošní imm cologne od 16. do 22. 1. 2017.

Foto: Skladebný úložný systém Stacked (Muuto)

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina