archív aktualít rok 2014

Xylexpo 2014: Pojďme spolupracovat!

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Xylexpo PRESS-CONFERENCE 2mV pátek 28. února proběhla v Miláně evropská tisková konference k veletrhu XYLEXPO 2014 s mottem: Pojďme spolupracovat! Italští výrobci dřevoobráběcích strojů jako by tímto mottem chtěli veřejnosti sdělit, že konečně po šesti letech pochopili, že tříštění sil na domácím trhu neprospívá žádné ze zúčastněných stran, a že to naopak oslabuje jejich pozice a možnosti na zahraničních trzích.

Veletrh se uskuteční ve dnech 13. – 17. 5. 2014 za přítomnosti očekávaných 450 vystavovatelů (stav k 28. 2. byl 360), většinou domácích. A to včetně tří hlavních lídrů (Biesse, Cefla a SCM Group) kteří se na milánský veletrh vrací po šesti letech poté, co se kvůli neshodě s pořadateli na podmínkách své účasti v roce 2010 rozhodli nadále Xylexpo bojkotovat.

Xylexpo PRESS-CONFERENCE 1mTiskovou konferenci v historických prostorách hotelu Palazzo Delle Stelline zahájil prezident asociace italských výrobců dřevoobráběcích strojů a nástrojů Acimall Lorenzo Primultini poděkováním Enricu Pazzalinimu, výkonnému řediteli milánského výstavište Fiera Milano, a Paolovi Fantonimu, prezidentovi federace italských dřevařských a nábytkářských asociací. „Jejich vzácná přítomnost ukazuje naše odhodlání spolupracovat, hledat nové úhly pohledu, aby bylo možné identifikovat nové příležitosti, nové strategie, nové produkty,“ řekl a přešel rovnou k nejočekávanějšímu tématu, a to k návratu hlavních domácích lídrů na milánský veletrh. „Zpět mezi sebou máme dvě společnosti SCM Group CMS Group-Balestrini a Superfici-Elmag. Na Xylexpo se rovněž vrací Biesse Group, Cefla Group a Casadei-Busellato. Italský průmysl, který byl tvrdě zasažen hospodářskou krizí a který musel výrazně posílit své exportní tendence, aby mohl jít dál, se stále potřebuje setkávat, spolupracovat a prezentovat své asociace a výstavy jako klíčové reference. Jsem si jist, že je to další významný krok směrem k celkovému znovusjednocení, povzbuzující nás k tomu, abychom mohli říct, že v roce 2016 bude mít naše odvětví svůj oblíbený veletrh zase zpět. To je cíl, který musíme sledovat všichni společně s velkou upřímností, dostupností, rozumem, jednotností a vzájemným respektem.“

Xylexpo PRESS-CONFERENCE 3mPrimultini pak s velkým uspokojením pozdravil přítomných 14 top vystavovatelů jako další důkaz cenné spolupráce: Salvador, Incomac, Homag Group, Fravol-Uniteam, Wittenstein, Ormamacchine, Cefla Group, Greda, Biesse, IMAL-PAL, Giardina Finishing, Finiture, WDE Maspell a Vitap.

Svoji řeč zakončil představením nově vyhlášeného ocenění Xia-Xylexpo Innovation Awards. „Je to ocenění nejen pro výrobky – se zaměřením na ‚zelenou ekonomiku‘ a ‚nízkou spotřebu‘ – ale také na ‚fungování obchodu‘. Globální krize přiměla každého být inovativní, s všestranným přístupem včetně komunikace a vztahy s médii, se zákazníky, s novými reklamními sděleními a s rozšířením aktivit na sociální sítě. Společnosti, skupiny a podniky jsou odhodlány komunikovat nejen o produktech, cenách a vlastnostech, ale také o hodnotách, o jiných způsobech upoutání pozornosti trhu. A vy, média, budete porota. Vy rozhodnete, kdo nejlépe ovládá komunikační dovednosti.“

Výsledky soutěže budou vyhlášeny večer 14. 5., druhý den veletrhu.

 

Související články:

Na veletrh Xylexpo se vrací společnosti Biesse a Cefla

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina