archív aktualít rok 2012

Projekt „Stáže ve firmách – vzdělávání praxí“

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

MSP7Ministerstvo práce a sociálních věcí (MPSV) oznámilo zahájení registrace uchazečů o stáž a poskytovatelů stáží v rámci projektu „Stáže ve firmách – vzdělávání praxí“. Projekt je realizován od června 2012 do října 2014 Fondem dalšího vzdělávání (FDV), příspěvkovou organizací MPSV, a to v rámci Operačního programu Vzdělávání pro konkurenceschopnost.

Projekt umožní uchazečům o zaměstnání, zejména čerstvým absolventům, získat potřebnou praxi, která bývá častým požadavkem pro získání pracovního místa. Zároveň ale nabízí firmám způsob, jak proškolit nové zaměstnance tak, aby jejich dovednosti odpovídaly požadavkům zaměstnavatele.

Stáže budou určeny pro absolventy bez praxe, dlouhodobě nezaměstnané, osoby vracející se na pracovní trh (např. maminky po rodičovské dovolené), ale například také pro zaměstnané, kteří si chtějí prohloubit kvalifikaci.

Do projektu je možné se zapojit prostřednictvím webové stránky www.stazevefirmach.cz, kde se mohou zájemci o poskytování stáží přihlašovat do informačního systému, v němž naleznou zveřejněné šablony stáží. „Potenciální poskytovatelé stáží vytvoří konkrétní nabídku – v podstatě inzerát, dle dispozic a požadavků dané šablony,“ vysvětluje Pavel Kryštof, ředitel FDV. Zájemci o stáž, které nabídka osloví, se mohou po registraci do systému na vybrané stáže přihlašovat. Systém tak umožní rychlou orientaci v nabídce a poptávce.

Pro případné zájemce je zprovozněna bezplatná telefonní infolinka 800 779 977, a to každý pracovní den od 9 do 16 hodin.

Ilustrační foto

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina