archív aktualít rok 2011

Vyhlásili bojkot výstavám v Holešovicích

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

HolesoviceVystavovatelé z řad výrobců a prodejců nábytku již delší dobu upozorňují na neudržitelnou situaci ohledně množství výstavních akcí pořádaných během roku v Praze. Neochota organizátorů dohodnout se na jejich redukci přiměla některé z největších vystavovatelů k založení Volného sdružení vystavovatelů (VSV), které oznámilo, že se bude účastnit pouze dvou pražských veletrhů. Konkrétně se jedná o jarní veletrh FOR FURNITURE a podzimní FOR INTERIOR, které v Pražském veletržním areálu Letňany pořádá společnost ABF, a.s. Sdružení, které představuje 15 firem a pro většinu výstav reprezentuje výstavní plochu značně převyšující 1000 m2, se tak rozhodlo bojkotovat obě další výstavní akce, pořádané na výstavišti v Holešovicích (TENDENCE a PRAGOINTERIER). O výběru podle sdělení některých členů sdružení rozhodla především vstřícnost a ochota k jednání ze strany ABF.

„Hlavním smyslem tohoto kroku a zároveň i názorem převážné většiny vystavovatelů je, aby se v Praze konaly pouze dvě hlavní výstavy nábytku, a to jedna na jaře a jedna na podzim. Současná roztříštěnost výstav je nevýhodná jak pro vystavovatele, tak pro návštěvníky,“ uvedl Daniel Jelínek z firmy JELÍNEK – výroba nábytku s.r.o.
Dá se očekávat, že kroky firem sdružených ve VSV budou následovat i další vystavovatelé, což se patrně výrazně podepíše na obsazenosti obou akcí v Holešovicích. Své rozhodnutí neúčastnit se např. PRAGOINTERIERu nám již nyní potvrdil jeden z největších vystavovatelů, který není členem sdružení, jihlavská společnost BÖHM. Pro příští rok v rámci pražských výstav rovněž počítá s účastí pouze na obou akcích v Letňanech, pořádaných společností ABF.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina