aktuality

Zaži to! …s drevom

Zazito
Z nakrúcania relácie Zaži to! ...s drevom na SOŠ drevárskej vo Zvolene. Foto: archív školy
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Sdílejte článek snadno se svými přáteli.

Inšpiratívne príbehy dvoch kamarátov nielen pre deti, ale i pre ich rodičov. Ella a Riško spoznávajú Slovensko, i život každodenný. To je podtitul televízneho seriálu RTVS, ktorý je určený predovšetkým deťom základných škôl.

Jednu z častí náučno-publicistickej relácie venovali tvorcovia RTVS téme: drevo a jeho využitie. Nakrúcala sa 8. 6. 2024 v priestoroch Strednej odbornej školy drevárskej vo Zvolene a zaujala nielen tvorcov (námet a scenár pripravuje Michal Várošík), ale aj účastníkov nakrúcania. Účinkujúcimi za SOŠ drevárskej Zvolen boli vedúci dielní Stanislav Bačík, učiteľ dizajnér Peter Čižmárik, husliarsky majster – absolvent školy Slavomír Šurina a absolventi školy, maturanti Matúš Heis a Gregor Prostinák. Protagonistami sa stali aj programovateľné CNC obrábacie centrum, 3D tlačiareň, laserová gravírka alebo maľovanie stoličky.

Z nakrúcania relácie Zaži to! …s drevom na SOŠ drevárskej vo Zvolene. Foto: archív školy

Riaditeľ školy Ing. Pavel Laššák poznamenal, že tvorcovia sa údajne na jeseň vrátia, aby pripravili diel o výrobe hudobných nástrojov, ktorej odbor na drevárke po istom čase znovu otvárajú. Prosto, bez dreva to nepôjde… ŠTUDOVAŤ DREVÁRINU SA OPLATÍ!

Relácia Zaži to! …s drevom bude v premiére odvysielaná na RTVS :1 v sobotu 29. júna 2024 o 08:00 hod.

Sdílejte článek snadno se svými přáteli.
cs_CZČeština