technologie

Profesionálna formátovacia píla Wood-Mizer MS750

W-M MS750
Profesionálna formátovacia píla Wood-Mizer MS750. Foto: archív Wood-Mizer
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Sdílejte článek snadno se svými přáteli.

Inzerce

Spoločnosť Wood-Mizer rozširuje svoj sortiment drevoobrábacích strojov o profesionálnu formátovaciu pílu na pílenie a formátovanie rôznych veľkoplošných materiálov a dosiek z masívu. Model MS750 je vybavený robustnou reznou jednotkou z liatiny, predrezávacím pílovým kotúčom a hliníkovým posuvným stolom. Stroj vyvinuli pre stolárske dielne a výrobcov nábytku, ktorí neustále hľadajú efektívnejšie spôsoby, ako presne formátovať a píliť rôzne drevné materiály.

Formátovaciu pílu MS750 navrhli európski inžinieri na základe znalostí a skúseností stolárov a nábytkárov, ktorí dennodenne používajú rôzne typy formátovacích píl. Základom stroja je integrovaná liatinová rezná jednotka s hlavným motorom s výkonom 6 kW a samostatným motorom s výkonom 0,75 kW na predrezávanie. Praktický hliníkový posuvný stôl umožňuje vykonávať všetky štandardné operácie pri pílení veľkoformátových dosiek.

Rezná jednotka je umiestnená na dvoch liatinových klzných plochách oceľovej kostry stroja, čo umožňuje presné nastavenie výšky a uhla rezu. Konštrukcia reznej jednotky je založená na krátkom hlavnom vretene a remeňovom náhone. Výmena pílového kotúča s maximálnym priemerom 400 mm je rýchla a pohodlná vďaka beznástrojovému montážnemu systému “Rapid”.

Formátovacia píla MS750 s pevnou oceľovou kostrou je vysoko tuhá a odolná proti vibráciám a deformáciám. Systém posuvného stola je trvalo pripevnený ku kostre stroja pomocou štyroch svorníkov, čo umožňuje stabilnú prevádzku a presnosť rezu.

Liatinový pracovný stôl je upevnený na štyroch podperách, aby sa ľahko nastavoval voči hliníkovému posuvnému stolu. V spodnej časti oceľového korpusu je mechanizmus na vyrovnanie stroja a inštaláciu ukotvenia.

Liatina použitá na výrobu píly Wood-Mizer MS750 je vyrobená v Európe. Je to ideálny materiál na stavbu pracovných stolov, rezných jednotiek a ďalších prvkov drevoobrábacích strojov. Zvyšuje stabilitu a tuhosť konštrukcie, či odolnosť proti vibráciám pri prevádzke.

Tlačidlá na zapnutie/vypnutie pílového kotúča umiestnené do čela posuvného stola. Foto: archív Wood-Mizer

Konštrukcia posuvného stola je usadená na vysoko tuhom viackomorovom eloxovanom profile. Stôl je stabilizovaný dvanástimi excentrickými vodiacimi valčekmi. Pohybuje sa na štyroch mimoriadne tvrdých oceľových tyčiach, pričom piata prídavná tyč spevňuje konštrukciu zvonka a zabezpečuje uchytenie krížového pravítka. Na klzných plochách sú inštalované unikátne kryty a stierky na čistenie od pilín a nečistôt.

Digitálne odčítanie poskytuje presný údaj o zarážke pravítka. Foto: archív Wood-Mizer

Presné meranie šírky a dĺžky rezu je možné pomocou elektronických snímačov namontovaných na zvislých a vodorovných pravítkach. Snímače umožňujú veľmi presné a konzistentné pílenie a formátovanie materiálu, a navyše sú vybavené funkciou absolútneho merania.

Z ovládacieho panelu formátovacej píly MS750 má obsluha prístup k spínaču hlavného pílového kotúča (prístupnému aj z panelu odrezávania, ktorý je umiestnený na okraji stola vedľa ruky obsluhy), k spínaču predrezávacieho kotúča, k ovládaniu rýchlosti posuvu stola, k spínaču elektrického nastavenia výšky rezu a sklonu pílového kotúča, LED kontrolkám indikujúcim reznú rýchlosť a k tlačidlu núdzového vypínača.

Ovládací panel na nastavovanie parametrov pílenia. Foto: archív Wood-Mizer

S cieľom zvýšiť bezpečnosť obsluhy je píla MS750 vybavená centrálnym ochranným krytom pílového kotúča z vysoko odolného plastu, valčekmi na podávanie materiálu a mechanizmom nastavovania výšky s malým tlmičom nárazov. Ochranný kryt chráni aj pri práci s pílovým kotúčom nakloneným pod uhlom 45 stupňov.

Ochranný kryt z vysoko odolného plastu. Foto: archív Wood-Mizer

Na účinné odstraňovanie pilín sú k dispozícii dva odsávacie otvory – jeden s priemerom 125 mm je umiestnený priamo v reznej jednotke, druhý s priemerom 100 mm je umiestnený na ramene ochranného krytu. Aby sa zvýšil výkon, odporúča sa pri všetkých drevoobrábacích strojoch používať špeciálny systém odsávania prachu Wood-Mizer MES.

Formátovacia píla Wood-Mizer MS750 sa vyrába v európskych továrňach výhradne z prvotriednych materiálov a komponentov – originálna konštrukcia a moderný výrobný proces zaručujú dlhoročnú bezproblémovú prevádzku.

Aby ste dosiahli najvyššiu účinnosť a najlepší výkon pri pílení rôznych veľkoplošných materiálov a dosiek z masívu, vyberte si správny pílový kotúč z katalógu Wood-Mizer TOOLS. Katalóg ponúka široký výber profesionálnych pílových kotúčov na formátovanie a pílenie dreva a drevených materiálov.

POZRITE SI AKTUÁLNE AKCIE WOOD-MIZER

Viac informácií o formátovacej píle MS750 a ďalších produktoch radu drevoobrábacích strojov nájdete na oficiálnych webových stránkach alebo sa obráťte na svojho miestneho obchodného zástupcu.

Kontakty:

Wood-Mizer Danubia s.r.o.
Hadovce 5, 945 01 Komárno
tel.: +421 918 565 781
e-mail: obchod@woodmizer.sk
www.woodmizer.sk

Wood-Mizer CZ s.r.o.
Za Kasárny 946
339 01 Klatovy IV
tel.: +420 37 631 22 20
e-mail: woodmizer@woodmizer.cz
www.woodmizer.cz

Sdílejte článek snadno se svými přáteli.
Značky
cs_CZČeština