aktuality

Lesníci potešili deti stromčekom z výchovných porastov blízkeho lesa

Stromček a darčeky pre Detský domov v Moštenici
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Sdílejte článek snadno se svými přáteli.

Projekt š.p. LESY SR „Stromček pod stromček“ má na Slovensku už 18. ročník. Každoročným vyvrcholením je darovanie stromčeka deťom z neúplných rodín a marginalizovaných skupín detí. Hlavný stromček a sériu menších doniesli lesníci v predvečer Mikuláša do Detského domova v Moštenici. Dar prevzala riaditeľka Centra pre deti a rodiny Potôčik Mgr. Katarína Hrdá. Odovzdal ho generálny riaditeľ š.p. LESY SR Ing. Tibor Köszeghy, MPH. Stromček pochádza z blízkeho lesa, kde ho získali pri prerezávke porastov. Pribalili k nemu aj praktické darčeky.

Stromčeky ako dar pre deti priniesli aj z OZ Prešov. Riaditeľ závodu Ing. Martin Vanous s manažmentom odovzdali deťom malé jedličky, smreky a borovice v rôznych typoch detských domovov v Prešove, Svidníku a Spišskom Hrhove. Darované stromčeky potešili množstvo opustených detí.

Z ročného prírastku dreva v lesoch vyťaží š.p. LESY SR len cca 80 %. Lesníci porasty systematicky obnovujú a ročne vysadia 16 miliónov sadeníc. Cez leto začali organizovať odštepné závody desiatky brigád, aby spoločne vysadili milión sadeníc rôznej druhovej pestrosti za účelom obnovy lesov.

Sdílejte článek snadno se svými přáteli.
cs_CZČeština