aktuality

Živnostníkem roku 2024 na Vysočině se stal střechař, na jižní Moravě uspěli nábytkáři a čalouník

Slavnostní vyhlášení výsledků v Kraji Vysočina
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

V Kraji Vysočina dosáhl na titul MONETA Živnostník roku 2024 tesař, klempíř a pokrývač Roman Starý.

Dělá střechy na klíč a prodává spojovací materiál. Začátky podnikání byly velice složité a opatrné. Navazování obchodních kontaktů nebylo totiž vždy jednoduché. „Budování nové klempířské dílny a zázemí proběhlo v roce 2011. Tento krok se ukázal jako krok správným směrem a postrčil nás do popředí, před konkurenci. Později se nám podařilo otevřít také kamennou prodejnu se spojovacím materiálem,“ říká Roman Starý.

„Zvítězil zaslouženě, protože se zabývá klasickým, starým řemeslem a svoje zkušenosti předává navíc mezi studenty škol. Jeho práce je velmi žádaná, termíny má obsazené na dlouhé měsíce dopředu,“ uvedla za porotu Ludmila Žáková z MONETA Money Bank.

Druhé místo v soutěži Volkswagen Firma roku 2024 Jihomoravského kraje vybojovala společnost Dřevodílo Rousínov věnující se výrobě nábytku.

Vyhlášen byl rovněž vítěz doprovodné kategorie MONETA Živnostník roku Srdcař oceňující živnostníky, kteří ve svém oboru dlouhodobě podnikají a jsou své práci zcela oddáni. Srdcař je člověk, který doslova žije pro to, co dělá a nechává v tom kus svého srdce. V Brně získal toto ocenění čalouník Jiří Liška.

Slavnostní vyhlášení výsledků v Jihomoravském kraji
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina