reportáže

Felder Group: Tradice ve spojení s inovacemi

Profil_Felder
Továrna skupiny Felder v Hall in Tirol. Foto: archiv Felder
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Inzerce

Skupina Felder, poháněná neúnavným duchem inovací, vyvíjí a vyrábí inteligentní řešení a produkty v srdci Tyrolska pro všechny uživatele, kteří chtějí víc než jen stroj. Díky průkopnickým koncepcím strojů a vysoce kvalitním výrobkům je rodinná společnost od roku 1956 jedním z technologických lídrů v oboru.

Skupina Felder je jednou z předních světových strojírenských a technologických společností v oblasti zpracování dřeva a kompozitních materiálů. Více než 800 zaměstnanců pracuje každý den v továrně Hall in Tirol, aby našli inteligentní řešení pro malé i velké dřevozpracující provozy po celém světě. Modelová řada Felder Group zahrnuje více než 180 strojů – od kombinovaných standardních dřevoobráběcích strojů až po špičková 5osá CNC obráběcí centra, stejně jako chytrý software a plně automatizovaná robotická řešení.

Stejné hodnoty, které provázejí společnost po desetiletí, platí i dnes: „Chceme našim zákazníkům poskytnout dokonalý nástroj pro jejich úspěšný příběh. Kvalita produktů rozhoduje o úspěchu zákazníka – snažíme se proto o neustálou spolupráci a koordinaci s uživateli z malých, velkých i průmyslových provozů. Tato úzká spolupráce nám umožňuje rychle zahrnout potřeby a požadavky uživatelů do vývoje nových koncepcí strojů a zajistit konkurenceschopnost zákazníků optimalizovanými produkty,“ znají dva jednatelé Hansjörg a Martin Felder důvody úspěchu jejich společnosti.

S průkopnickým duchem k high-tech společnosti

Více než 40 zaměstnanců ve výzkumném oddělení neustále vyvíjí nová řešení pro nejrůznější požadavky uživatelů po celém světě. 39 mezinárodních patentů, 100 nových strojů ve vývoji a uvedení na trh v posledních letech ukazují důležitost výzkumné a vývojové práce ve skupině Felder a učinily společnost jedním z průkopníků v celém odvětví.

Světové inovace díky pernamentnímu výzkumu a vývoji

Již v roce 2012 nastavila tyrolská rodinná společnost nové standardy z hlediska snížení hluku a hospodárnosti při srovnávání a tloušťkování díky revolučnímu hoblovacímu hřídeli se spirálovým ostřím Silent-Power. Průkopnický vývoj společnosti Felder je založen na geometrii břitů spirálového ostří a zaujme velkými vyklízecími prostory pro třísky a speciálními noži z tvrdokovu se čtyřmi břity. Silent Power nabízí životnost ostří, která je až 20krát delší než u běžných HSS nožů. Mezitím se hoblovací válec se spirálovým ostřím stal předobrazem pro dokonalé hoblování ve dřevozpracujících společnostech po celém světě.

Jednou z aktuálně nejvíce trendových novinek je PCS®, světově první bezpečnostní zařízení pro formátovací pily. Preventiv Contact System bezkontaktně detekuje lidskou tkáň v nebezpečné zóně pilového kotouče a jako mávnutím kouzelného proutku jej nechá během několika milisekund zmizet. Způsob fungování, který je založen na principu elektromagnetického odpuzování, umožňuje extrémně krátkou reakční dobu, jaká dosud nebyla dosažena. Je 100% bez poškození stroje a pilového kotouče – a je opět připraven k použití stisknutím tlačítka. PCS je k dispozici na vyžádání jako prvotní vybavení u formátovací pily Format4 Kappa 550.

Dalším revolučním úspěchem skupiny Felder je patentovaný lepicí box pro olepovačku hran Format4® tempora F600 60.06. Díky tomu je zpracování PUR lepidla tak snadné a nekomplikované jako nikdy předtím! Namísto PUR lepidla ve vaničce je téměř neviditelně natavena tenká PUR lepicí páska mezi materiál hrany a obrobek. Nedostatky PUR, jako je složité zpracování, špinavé a zatvrdlé vaničky s lepidlem a otravné čištění a také složité skladování, jsou u glueBoxu minulostí.

Držet krok s dobou

Skupina Felder je po 66 letech modernější než kdy předtím. „Na trhu se neustále vyvíjejí nové materiály, které lze ekonomicky a kvalitativně zpracovávat jen se zkušenostmi a neustálým výzkumem. Je proto důležité rozpoznat trendy a zůstat ve hře prostřednictvím vývoje produktů napříč průmyslovými odvětvími a investic do nových technologií. Bez ohledu na to, jakým směrem se trhy vyvíjejí, my jako skupina Felder budeme u toho,“ slibují Hansjörg a Martin Felder do budoucna.

Technické údaje a mnoho dalších informací naleznete na www.felder-group.com.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
Značky
sk_SKSlovenčina