aktuality

V Olomouckém kraji mezi živnostníky uspěl výrobce dřevěných balančních pomůcek pro děti

Slavnostní vyhlášení v Olomuckém kraji
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Titul MONETA Živnostník roku 2024 Olomouckého kraje vybojoval Václav Sovadina, výrobce dřevěných balančních pomůcek a hraček.

„Rozhodl jsem se pro výrobu dřevěných balančních pomůcek a hraček pro děti. Děti jsou moje inspirace, a protože jich zatím mám devět, je jí pořádná dávka,“ říká vítězný živnostník Václav Sovadina.

Příběh jeho dřevěných hraček se začal psát v roce 2017. Na statku na okraji Šumperka tehdy vyrobil první houpací prkno pro svého syna. Prkno se zalíbilo známým, a tak je začal vyrábět po práci jako přivýdělek. Před Vánoci byl zasypaný tolika objednávkami, že bylo nutné se rozhodnout. Opustil dosavadní zaměstnání a vydal se do neznámého prostoru vlastního podnikání. Další rok k houpacím prknům přidal balanční desku. V roce 2019 se svými dětmi vymyslel dřevěnou stavebnici hradů a domečků. Od té doby repertoár hraček rozšířil o desítky produktů. Všechny hračky vznikají ve spolupráci s jeho devíti dětmi, se kterými je vymýšlí a pro které je vyrábí. Kromě rodičů se už také mnohé učitelky v mateřských školách nechaly jeho hračkami nadchnout.

„Svoji práci dělá očividně z lásky k dětem. Pracuje s manželkou a dávají do toho celá svá srdce. První kontrolou kvality je jejich devět dětí,“ okomentoval vítěze za porotu Tomáš Beseda z MONETA Money Bank.

Houpací prkno z produkce Václava Sovadiny
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina