aktuality

Tématem letošního Designbloku bude MLÁDÍ

Ilustrační foto
OHRA_2024_1465X181
OHRA_2024-final_700x180
OHRA_2024_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

V termínu od 2. do 6. října 2024 se v Praze uskuteční mezinárodní festival designu Designblok 2024. Tématem 26. ročníku největší přehlídky designu a módy ve střední Evropě je MLÁDÍ.

Šestidenní festival startuje již 1.10. dnem věnovaným odborníkům (Den profesionálů) a pokračuje pětidenní přehlídkou pro veřejnost, která představuje novinky od více než dvou stovek pečlivě vybraných tvůrců, studií a významných značek. V kurátorovaných výstavách festival reaguje na aktuální společenská témata, upozorňuje na tvorbu mladých i etablovaných designérů a poskytuje kreativní, profesní a obchodní platformu, v jejímž rámci se setkávají designéři a firmy s odbornou veřejností, dodavateli i cílovými zákazníky. Výstavy doplňuje bohatý doprovodný program v podobě přednášek a diskuzí, oborových setkání, módních přehlídek a dalších speciálních událostí poskytujících prostor pro networking a vzájemnou inspiraci.

I letos zavede Designblok návštěvníky na mimořádná místa po Praze. Festival se vrací na Pražský hrad, který se těšil v rámci loňského ročníku mimořádné odezvě, a již tradičně nabídne výstavní prostory také Uměleckoprůmyslové museum v Praze, které se promění ve výstavní dům MLÁDÍ. Návštěvníci se také poprvé v rámci Designbloku podívají do hlavní historické budovy Muzea města Prahy, která nedávno prošla citlivou rekonstrukcí.

Více informací na www.designblok.cz

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina