aktuality

Acimall, Acimac, Amaplast a Ucima: zrodila se „Confindustria Macchine“

Zleva: Emanuele Orsini (prezident Confindustria) a Enrico Aureli (prezident Acimall)
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Rozhodnutí členů Acimall – členské asociace Confindustria, která zastupuje italské výrobce technologií pro dřevozpracující a nábytkářský průmysl – založit novou asociaci je nejvýznamnějším výsledkem valné hromady konané 3. června v Baggiovara (Modena), v sídle „sesterských“ sdružení Acimac a Ucima. Toto není náhodné rozhodnutí, je to první krok k novému projektu, který umožní asociaci Acimall nabízet nové služby a především prezentovat novou vizi svým členům.

Shromáždění jednomyslně schválilo návrh představenstva pokračovat v procesu vytvoření Federazione Confindustria Macchine per ceramica, legno, plastica e gomma, imballaggio e confezionamento (Federace Confindustria pro keramiku, dřevo, plasty a gumu, balicí stroje), organizace, která umožní mít silnější zastoupení nejen v rámci Confindustria, ale i v politickém a ekonomickém životě Itálie, nový subjekt, který bude zastupovat zhruba 1 300 společností se 70 tisíci zaměstnanci a celkovým obratem 19 miliard eur, z nichž více než 75 % pochází z exportu, což představuje silný příspěvek k obchodní bilanci Itálie.

Toto sdružení bude poskytovat doplňkové služby, poradenství a školení členským společnostem Acimall, Acimac (technologie pro keramiku), Amaplast (plastikářské stroje) a Ucima (balicí technika), čtyřem sdružením Confindustria, které se do projektu dosud zapojily.

„Je čas učinit nová rozhodnutí, která výrobcům instrumentálního zboží pomohou čelit stále více konkurenčnímu trhu s chytřejšími nástroji,“ řekl prezident Acimall Enrico Aureli, jeden z prvních podporovatelů tohoto ambiciózního projektu. „Partnerství s Acimac, Amaplast a Ucima – k nimž se, jak věříme, připojí další sdružení galaxie Federmacchine, se kterými budeme i nadále spolupracovat – nám pomůže zastupovat naše pozice ještě efektivněji ve stále globálnějším scénáři, kde Čína a další rozvíjející se země musí čelit rovným pravidlům pro všechny. Nejen: společně poskytneme širší odpovědi na náročné téma zelené transformace našich společností a bezpočet nových problémů, kterým musí naši podnikatelé čelit ve světě, který představuje stále složitější výzvy.“

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina