aktuality

Odborné publikace pro projektanty, výrobce a montážníky oken a prosklených fasád

Odborné publikace z knihovny ift Rosenheim
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Existuje mnoho profesionálních systémů pro těsnění, upevnění a instalaci. Pro profesionální plánování, výběr a realizaci těchto systémů je však nutná i potřebná odbornost. Znalosti pro odbornou montáž jsou podrobně popsány ve „Směrnici pro montáž oken a vchodových dveří“ a v „Pokynech pro montáž obvodových plášťů“. Jejich vydavatelem je ift Rosenheim.

Tyto publikace jsou technickým základem pro všechny, kteří plánují instalace nebo musí mít kvalifikaci montérů a projektantů. Pro zahraniční výrobce oken a fasád, dodavatele systémů, projektanty, montážníky a obchodníky jsou nyní k dispozici v anglickém jazyce. „Směrnice pro instalaci oken a vchodových dveří“ a „Směrnice pro instalaci obvodových plášťů“ popisují technický stav a pravidla technologie jako standardizované dílo a byly revidovány v německé verzi v roce 2020, respektive 2022. To bylo nutné kvůli tomu, že od posledních vydání nastalo mnoho technických a normativních změn. Na více než 300 stranách jsou vysvětleny profesionální těsnění, izolace a upevnění, stejně jako statické a stavebně fyzikální principy instalace – vědecky podložené a praktické. Návody jsou proto „povinnou četbou“ pro všechny stavebníky a projektanty, kteří chtějí instalovat stavební prvky profesionálně.

Zohledněny byly zejména změny tepelné izolace a úspory energie v budovách, zvuková izolace, těsnicí pásky spár, konstrukční hydroizolace a také nové předpisy pro upevnění oken s požadavky na odolnost proti vloupání a bezpečnostní zábrany. Účinky změn jsou rozsáhlé a byly začleněny do několika kapitol.

Obě knihy jsou stále k dispozici v knihovně ift Rosenheim a do konce roku 2022 je lze zakoupit za sníženou cenu.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina