aktuality

Online semináře

Ilustrační foto
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Česká agentura na podporu obchodu CzechTrade připravila pro zájemce z řad českých firem další zajímavé  ONLINE SEMINÁŘE.

09.02.22 Online seminář: Doprava zboží v mezinárodním obchodu – volba dopravního módu a cesty, návod pro exportéry a importéry

  • Znalost mezinárodní přepravy by měla být základní výbavou pro všechny přeshraniční obchodníky. Seminář nabídne vhled do různých okruhů logistiky.
  • Zaměříme se na Smlouvu o přepravě, specifika námořní, letecké a železniční přepravy, aktuální problémy v přepravě zboží, Incoterms či pojištění.

11.02.22 Online seminář: Patenty, značka a design při exportu – nejlepší praxe a aktuální podpora

  • Jak si ochránit originální vzhel svého výrobu, aplikace nebo třeba webu. Jak vymyslet originální název, který nebude v kolizi s ochrannou známkou? Co lze chránit patentem u nás a co v jiných zemích? Kdy je lépe řešení utajit, zveřejnit a kdy chránit?
  • Evropský úřad pro duševní vlastnictví v příštích týdnech poskytuje 90% dotace na tzv. službu IP Scan, díky níž lze snadno nastavit vhodnou strategii a pravidla k ochraně duševního vlastnictví ve firmě.

01.03.22 Online seminář: Doklady v přepravě zboží – jejich použití, zaměnitelnost, možnosti digitalizace

  • Vedle Smlouvy o přepravě se bude lektor věnovat univerzálním dokladům pro všechny druhy přeprav či náležitostem nákladního a náložného listu.
  • Multimodální konosament FIATA a jeho použitelnost i pro nenámořní a kombinované přepravy. Digitalizace v oblasti přepravy: e-CMR, e-AWB, e-FBL.

Více informací naleznete na www.czechtrade.cz/kalendar-akci nebo www.exportnivzdelavani.cz.

Účast  je ZDARMA

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina