aktuality

Ponky do mateřských škol od HON a.s.

Ponky do mateřských škol od HON a.s.
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Okresní hospodářská komora Opava se aktivně angažuje v projektu Ponky do mateřských škol. Jedná se o projekt, jehož cílem je podpora zručnosti a představivosti dětí v mateřských školách, přiblížení polytechnického vzdělávání dětem, které jsou ve věku, kdy se se zájmem seznamují se vším, co jim okolní svět nabízí.

3.2.2021 byly předány poslední 2 ponky 3. etapy projektu, díky němž se děti těší celkem ze 48 sad ponků a nářadí, včetně jednoho speciálně upraveného ponku pro handicapované děti. Základní škole pro tělesně postižené Opava ho předali majitelé společnosti HON a.s. U ponku lze výšku stolu jednoduše nastavit do potřebné výšky, proto u něj mohou pracovat žáci ve stoje nebo i na vozíčku vsedě. O ponky má nyní zájem řada dalších MŠ v Opavě a okolí.

Firma HON a.s., přední český výrobce nábytku, má ve svém portfoliu také výškově stavitelné stoly s ručním nebo elektrickým pohonem, nabízené pod značkou HONmove. Svých bohatých zkušeností s navrhováním atypických řešení výškově stavitelných stolů využil Václav Hon mladší v projektu Ponky do mateřských škol, do kterého se pod záštitou Okresní hospodářské komory Opava firma aktivně zapojuje.

Samotná výroba ponků byla zajištěna žáky Středního odborného učiliště stavebního Opava, se kterým firma HON úzce spolupracuje.

Ponky do mateřských škol od HON a.s.
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina