aktuality

Staviame lepšiu budúcnosť s certifikovaným drevom

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Používanie dreva v stavebníctve podporuje globálne ciele udržateľného rozvoja. Viacero podrobností poskytne slovenským odborníkom zo sektoru lesného a drevárskeho hospodárstva, aj stavebníctva webinár certifikačnej spoločnosti PEFC. Podujatie „Staviame lepšiu budúcnosť s certifikovaným drevom“ sa uskutoční v stredu 16. decembra 2020 o 11:00. Záujemcovia o diskusiu sa môžu registrovať na treee.es/construction aby sa mohli orientovať na tieto témy a prípadne vstúpiť do diskusie.

Na online diskusii sa so skúsenosťami podelia Mark Wayne Probert – vedúci predaja spoločnosti BinderHolz, Paul Jarquin – prezident a zakladateľ spoločnosti REI Habitat a Mark Thomson – architekt a riaditeľ ekonomicko-ekologickej spoločnosti ECO Effective Solutions. Práve spoločnosť REI Habitat svoju činnosť zameriava na realizáciu zámerov vyhlásených francúzskou vládou, aby nové verejné budovy boli postavené najmenej z 50 % dreva alebo iných prírodných materiálov.

Slovenskí realizátori drevostavieb, dodávatelia materiálov, architekti, dizajnéri, správcovia budov sa môžu bezplatne pripojiť na webinár, aby získali podrobnosti, ako drevostavba podporuje zmierňovanie zmeny podnebia a ďalšie ciele udržateľnosti. Nemalú úlohu v tomto úsilí má certifikácia PEFC zameraná na pestovanie lesa a vytvorenie reťazca drevárskych produktov. Dôležité je aj smerovanie dreva do stavebníctva.

Ak by užívatelia stavieb požadovali drevo namiesto betónu a ocele, zredukovali by sa emisie CO2 až o jednu tretinu. Používaním dreva v stavebníctve možno ušetriť až 40 % emisií uhlíka v porovnaní s cementom a 30 % v porovnaní s oceľou.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina