aktuality

Provoz kotle na dřevotřísku MultiBio 400 PLCS

MultiBio
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Inzerce
Rozhovor o provozu kotle MultiBio na spalování dřevotřískové i masivní štěpky bude z Velkých Bílovic s majitelem firmy na výrobu nábytku Truhlářství Skoupil panem Skoupilem. Jindřich Sinkule starší ze společnosti Petrojet Trade s.r.o., Rakovník mu položí pár otázek, které budou zajímat potenciální zájemce o technologii spalování MultiBio.

J.S. st: Pane Skoupile, první důležitá otázka. Je cítit nějaká pachová stopa z provozu kotle?
p. Skoupil: Vůbec nic cítit není. Oproti původnímu kotli, který jsme zde měli, jsme samozřejmě spokojeni. U původního kotle to byla katastrofa a stále si na nás někdo stěžoval.

J.S. st: Tak teď už vás mají sousedi rádi. My tento rozhovor točíme v den, kdy naši technici provádí roční prohlídku kotle, můžete mi říci, jak často jste kotel za sezónu čistili?
p. Skoupil: Ani jednou. Za celou zimu jsme akorát jednou vysypali popelník. To mě překvapilo, protože oproti staré kotelně, kde jsme kolem kotle lítali každý den, je to zásadní změna. Naším cílem proto bylo pořídit si takový kotel, aby fungoval bez komplikací, aby se k němu nemuselo často chodit a aby chlapi na dílně mohli vyrábět a nestáli v kotelně.

J.S. st: Dá se tedy říci, že kotel potřebuje minimální obsluhu?
p. Skoupil: Já myslím, že stoprocentně. A topí v podstatě zadarmo. Palivo si dokážeme připravit sami. Spalujeme drcenou dřevotřísku i štěpkované masivní dřevo. Tedy materiál, který nám tu jako vedlejší produkt výroby vzniká.

J.S. st: Nemusíte už platit za odřezky a zbytky, které jste vraceli, takže vyděláváte dvakrát, a ještě máte palivo.
p. Skoupil: V podstatě ano. Nemusíme platit za žádný ukládky.

J.S. st: Moje obligátní otázka. Jaká byla spolupráce s námi při realizaci?
p. Skoupil: Spolupráce byla bez chyby. Od papírů po uvedení do provozu všechno fungovalo. Všechno jste měli oproti jiným nachystané. Co se týče samotného spuštění kotle, tak vaši kluci byli perfektní, fungovali 20 hodin denně, v kotelně i spali. Spouštěli jsme to někdy koncem října, začátkem listopadu. K samotnému provozu musím říct, že za celý rok a celou zimu, jsem ani v kotelně nebyl. Na aplikaci v mobilu vidím, jestli kotel hoří, nehoří, je nahřátý, není nenahřátý, vidím teplotu spalin i vody. Pracuje to bezvadně. Myšlenka k pořízení tohoto kotle byla taková, že když jsme rozšířili dílnu o nějakých 700 m2, přidali také autolakovnu, kabinu a lakovací box, budeme ohřívat velkou podlahovou plochu a ještě vodu. Nechtěli jsme stavět druhou novou kotelnu zase s obyčejným kotlem, proto jsme oslovili vás. Váš kotel plní požadavek na automatický provoz spolehlivě.

J.S. st: Může se některý z našich budoucích zákazníků přijet podívat k vám do kotelny na realizaci?
p. Skoupil: Může přijet kdykoliv, když si dopředu zavolá a domluví si se mnou schůzku. Kotel mu doporučím. Hlavně z toho důvodu, že tato technologie splnila mé představy. Díky vám a firmě GremiKlima, která celou instalaci bezvadně provedla, vše funguje bezvadně.

J.S. st: Děkuji vám za rozhovor.

MultiBio
Kotel MultiBio 49-75 na drobnou štěpku a pelety
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
Značky
sk_SKSlovenčina