materiály

Nábytkové hrany s dekorem terrazzo

Terazzo
Terazzo is back! (Terrazzo je zpět!) Společnost Ostermann, specialista na hrany, dodává hrany k tomuto novému trendovému dekoru v mnoha provedeních. Foto: archiv Ostermann
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Inzerce
Slovo „terrazzo“ pochází z italštiny a znamená „terasa“. Totiž už ve starém Římě se vyráběly podlahy v atriích domů tak zvanou technikou terrazzo. V současnosti výroba nábytku znovu objevila vzhled antických betonových opracovaných kamenů. A to je důvod k tomu, aby firma Ostermann představila vybrané hrany.

U odolné podlahové krytiny známé již z doby antiky se jedná o hladce leštěný povrch ze silně komprimovaných minerálních částic vázaných cementem. Mnozí znají tento dekor ještě jako podlahovou dlaždici z předsíní starších budov. Nyní má v našem nábytkářském světě premié­ru atraktivní skvrnitý vzhled kamene.

Všude se dají najít: Dekory terrazzo

Velké množství výrobců desek už mezitím má dekor terrazzo ve svých aktuálních kolekcích. Barevná paleta přitom sahá od tmavé antracitové až po světle béžovou nebo bílou s různými vloženými částicemi. Coby zástupce této pestrosti povrchů představuje zde firma Ostermann vybrané hrany ve vzhledu terrazzo.

Tmavé a decentní: Ventura Stone černá

S hranou „Ventura Stone černá“ dodává firma Ostermann truhlářům/stolařům perfektní hranu k desce Egger F117 ST76. Jedná se o atraktivní tmavou variantu motivu terrazzo. Šedohnědá základní barva povrchu působí díky velkému množství menších částic od bílé až po hnědou atraktivním a dynamickým dojmem.

Nápadně pestré: Abruzzo colore

Hrana „Abruzzo colore“ je ideální k povrchu Pfleiderer S68048 FG. Jak už naznačuje atribut „colore“, najde se u této desky nespočet pestrých prvků – od černé přes modrošedou až po okrovou a bílou. Dynamický dojem je navíc podtržen použitím částic různé velikosti. Díky své barevné pestrosti se tato deska skvěle hodí ke všem uni barvám v jednom tónu, jako je žlutá, šedá, černá nebo modrá.

Klasická kombinace: Abruzzo naturale

Hrana „Abruzzo naturale“ dostala ve firmě Ostermann vzor, který je ideální volbou k povrchu firmy Pfleiderer Abruzzo naturale (S68049 FG) a který má stejně dynamickou úpravu kamene jako hrana „Abruzzo colore“. Tady ovšem výhradně s černými, šedými a bílými částicemi. Dekor, který připomíná klasické podlahové krytiny, lze vzhledem k jeho relativně homogennímu účinku kombinovat s různými dřevy, ale i s uni dekory nebo aktuálními imitacemi betonu nebo rzi.

Tón v tónu: Sonora Stone bílá

U této hrany k povrchu Egger F041 ST15 existuje velké množství maloplošných částic v béžové nebo pískové barvě. Základní tón desky je rovněž béžový. Díky decentní barevné kombinaci a relativně jednotné velikosti vložených částic působí tento dekor velice harmonicky a teplým dojmem. Lze jej skvěle kombinovat s aktuálními žádanými vybledlými dekory dubu nebo i s módními povrchy v matné černé.

Světlé a příjemné: Terrazzo Cassata

Zejména celoplošná a světlá základní barva hrany „Terrazzo Cassata“ se skvěle hodí k desce Polyrey T107 EXM a dobře na ní vynikají menší modré, šedé a světle nahnědlé částice. Díky extrémně matnému povrchu působí tato hrana navíc velice elegantně. Světlý základní tón desky a hrany lze skvěle kombinovat s tmavšími a obzvlášť dynamickými dekory dřeva.

Všechny hrany skladem

Firma Ostermann nabízí uvedené ABS hrany ve standardních rozměrech 23, 33, 43 a 100 x 2 mm již od délky jednoho metru. Kromě standardních rozměrů jsou na přání k dispozici navíc v libovolné žádané šířce do 100 mm. Ani úpravy jako nános tavného lepidla, opatření narážecím profilem nebo nános funkční vrstvy pro zpracování moderními bezespárovými technologiemi nejsou žádný problém.

Bližší informace o uvedených hranách najdete po zadání „Highlights052020“ na stránce www.ostermann.eu.

Kontakty:
Ostermann Česko spol. s r. o. OSTERMANN
Lomnického 1705 / 9
CZ-140 00 Praha 4 – Nusle
tel.: +420 255 717 371
e-mail: prodej.cz@ostermann.eu, prodej.sk@ostermann.eu
www.ostermann.eu

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
Značky
sk_SKSlovenčina