aktuality

Jak dobře bydlet

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Ako dobre bývať je název nové knihy doc. Ing. Veroniky Kotradyové PhD. Populární formou v ní shrnuje závěry svých předešlých odborných knih a prací. Pro české zájemce snad nebude nepřekonatelným problémem, že vyšla pouze ve slovenštině.

Docentka Veronika Kotradyová vyučuje na Fakultě architektury Slovenské technické univerzity v Bratislavě, je zakladatelkou BCD lab / Body Concious Design laboratory a přednáší po celém světě, od USA přes skandinávské země až po Nový Zéland.

„Paní docentka Kotradyová je na Slovensku respektovanou odbornicí a popularizátorkou v oblasti bytové kultury a svou knihu představí i v rámci přednášky na kongresu o bydlení, designu a architektuře LIVING FORUM, který má letos téma Emoce, nálada… a symbolika prostoru. Kongres se bude konat opět v pražském Centru současného umění DOX, a to v úterý 31. 3. 2020. V jeho závěru budou již tradičně vyhlášeni vítězové soutěže INTERIÉR ROKU 2019,“ říká zakladatel a ředitel soutěže Interiér roku a kongresu Living Forum Petr Tschakert.

„Když na Living Foru vystoupila před třemi lety, nabídla divákům tzv. wood tasting, kterým završila svůj dvouletý výzkum o působení různých druhů dřev v interiéru na fyzickou i psychickou stránku člověka. Aby se přítomní architekti a interiéroví designéři nemuseli zakusovat do skutečného dřeva a neohrozili tak svůj chrup, nechala paní docentka zakrojit dřevěné dýhy různých dřev do chuťově neutrálního bochníku ovčího sýra, který byl tři týdny umístěn ve speciálním boxu s danou vlhkostí a teplotou. Sýr převzal chuť dřev, takže wood tasting proběhl zcela komfortně a bezpečně. Názory přítomného publika byly zaznamenány a staly se tak součástí výše zmíněného výzkumu. Paní docentka zkrátka nabídne vždy něco velmi zajímavého,“ dodává Tschakert.
 

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina