materiály

Flexibilní sklo RAUVISIO crystal

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Inzerce

Nové nápady vyžadují nové výrobky i nové výrobní postupy. Použití skla například propůjčuje interiéru eleganci a vyvolává dojem vysoké hodnoty a kvality. Firma REHAU pojala téma povrchů zcela nově a vyvinula revoluční produktovou řadu RAUVISIO crystal. Tento materiál je vhodný pro vytváření čelních ploch v interiérech, plně kompenzuje nedostatky pravého skla a skvěle kombinuje jeho přednosti s pozitivními vlastnostmi polymerů.

Sklolaminát RAUVISIO crystal umožňuje maximální flexibilitu při výrobě interiérových prvků v imitaci skla, jako jsou čelní plochy nábytku, interiérové dveře, dělicí příčky, výplně či obložení stěn a nik. Po zabudování nábytku lze navíc jednotlivé dílce a výrobky kdykoliv vrtat nebo frézovat, takže je dodatečně možné doplnit např. úchytky. Kromě téměř neomezených možností použití, dodatečných úprav na místě montáže a zpracování přířezů na míru lze materiál RAUVISIO crystal také snadno ohýbat a díky tomu vytvářet prakticky libovolné tvary. Výhodou je také možnost oboustranného frézování a vytváření reliéfů a intarzií do plochy desky. Celkový dojem lze následně umocnit pomocí nasvícení či podsvícení.

RAUVISIO crystal – nejflexibilnější sklo

  • Jednoduché opracování – lze použít běžné nástroje na opracování dřeva
  • 10x odolnější proti rozbití než pravé sklo – není křehký a je vysoce odolný vůči nárazu, až o 20% méně zmetků
  • O 50% lehčí než sklo – nízká hmotnost otevírá nové možnosti uplatnění
  • Vysoce odolný vůči poškrábání, UV-stabilní – velmi odolný povrch díky spe­ciálnímu laku
  • Žádné otisky prstů na matné verzi

RAUVISIO crystal mirror

Zrcadlová verze sklolaminátu je ideální pro použití např. v koupelnách nebo šatních skříních. Oproti klasickému zrcadlu má výrazně vyšší odolnost proti rozbití, o 50% nižší hmotnost a potřebné úpravy je možné provádět běžnými nástroji pro opracování dřeva. Individuální přířezy nebo otvory je možné snadno a rychle provádět přímo na místě montáže. Materiál RAUVISIO crystal mirror lze bez problémů ohýbat a vytvářet tak téměř libovolné tvary.

RAUVISIO crystal magnetic

Varianta s magnetickou funkcí, která je zajištěna tenkou ocelovou vložkou. Nejrůznější poznámky a obrázky tak můžete snadno připevnit pomocí neo­dymových magnetů. Desky RAUVISIO crystal magnetic jsou moderní a funkční alternativou k magnetickým popisovacím tabulím (white­board) s mnoho­stranným využitím nejen v kancelářích. Lze je snadno popisovat běžnými popisovači (lesklý povrch) nebo křídou (matný povrch). Díky nano vlastnostem lze povrch stejně snadno a beze zbytků vyčistit. Vzhled ani povrchové vlastnosti materiálu nejsou jeho magnetickou funkcí nijak ovlivněny. Na přání je tato varianta dostupná ve všech dekorech.

RAUVISIO crystal slim

Extra tenké desky RAUVISIO crystal slim v tloušťce 4 mm (sklolaminát 2 mm + protitah 2 mm ve stejné barvě) se vyznačují nízkou hmotností. Umožňují tak realizovat zcela nová a kreativní designová řešení přesně podle přání zákazníků. Desky jsou dostupné ve všech barvách a dekorech, stejně jako v provedení mirror a magnetic.

V konfigurátoru povrchových materiálů RAUVISIO, který naleznete na webových stránkách REHAU, lze naplánovat a objednat hotové dílce na míru již od 1 kusu. Dílce jsou ohraněné technologií laserového svařování, což garantuje optimální vzhled a vysoce kvalitní spojení nábytkové hrany s deskou s nulovou spárou. Tento inovativní materiál je tak dostupný i pro menší zakázkové výrobce bez nutnosti finančně náročných investic do nových technologií. K dispozici je aktuálně 10 atraktivních barev v matném nebo lesklém provedení a 12 dekorů v lesklém provedení.

Od uvedení do sériové výroby v roce 2013 byl materiál RAUVISIO crystal několikrát oceněn na mezinárodní úrovni, např. cenou reddot design award 2013 nebo interzum award 2015 a 2017. Jeho vysoká kvalita byla potvrzena také certifikátem nezávislé společnosti TÜV.

Kontakty:

REHAU, s.r.o.
Obchodní 117
CZ-251 70 Čestlice
www.rehau.cz

REHAU, s.r.o.
Kopčianska 82/A
SK-850 00 Bratislava
www.rehau.sk

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina