archív aktualít rok 2012

Soutěž pro architekty a projektanty DOMY NA MÍRU!

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Rodinny_dum_LineaČasopis Dům&Zahrada a společnost Haas Fertigbau Chanovice, výrobce montovaných domků na bázi dřeva, vyhlásily 4. prosince 2012 architektonickou soutěž DOMY NA MÍRU! Snahou organizátorů soutěže je nabídnout všem zájemcům o výstavbu nových rodinných domů – dřevostaveb co nejkvalitnější řešení jejich nového bydlení.

Dřevostavby rodinných domů jsou v současné době realizovány většinou na základě opakovaných katalogových projektů. Není snadné navrhnout katalogový rodinný dům tak, aby byl navržen z hlediska svého tvarového, rozměrového a dispozičního řešení a také z hlediska svého celkového architektonického pojetí natolik univerzálně, aby vyhovoval co nejširší skupině potencionálních zájemců o bydlení v novém rodinném domě. Přesto kvalitně navržený katalogový rodinný dům může sloužit jako výborný podklad pro potenciální zájemce. Je-li navíc navázán na kvalitní a osvědčenou technologii výstavby, která umožňuje v rámci klientských změn přizpůsobení rodinného domu jak parametrům konkrétního místa jeho stavby, tak i požadavkům konkrétních klientů neopomínajíce přitom hodnotné architektonické řešení, je tím splněna většina předpokladů pro realizaci kvalitního bydlení vhodně zasazeného do české krajiny.

Hodnoceny budou zejména tyto parametry: náklady na provoz rodinného domu, jeho vnitřní dispoziční řešení a architektonická koncepce / filozofie / design a v neposlední řadě také jeho celková ekonomická efektivita. Uvedená kritéria vycházející z proběhnuvší ankety byla doplněna ještě o jedno další – a to o kritérium univerzálnosti předložených soutěžních návrhů rodinných domů z hlediska možnosti jejich opakovatelného použití a z hlediska možnosti jejich aplikace v různých regionech České republiky na stavebních pozemcích s různými parametry.

Soutěž je vyhlášena ve dvou kategoriích:

  • Bydlení pro každého (rodinný dům pro rodinu s běžnými nároky na bydlení)
  • Exkluzivní bydlení (rodinný dům pro klienty, kteří investují větší finanční prostředky)

Uzávěrka pro odevzdání soutěžních návrhů je 25. ledna 2013.

Vše podstatné o této architektonické soutěži včetně potřebných kontaktů najdete v přiložené tiskové zprávě nebo na stránkách www.domynamiru.eu.

Foto: Rodinný dům Linea (Haas Fertigbau Chanovice)

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina