archív aktualít rok 2011

Vedecká konferencia o drevostavbách

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

drevostavby_konf_lowStavebná fakulta Žilinskej univerzity pripravila IV. medzinárodnú vedeckú konferenciu s medzinárodnou účasťou DREVOSTAVBY. Zameranie referátov a odborných prezentácií bolo určené odborníkom z vedy, výskumu, vysokých a stredných škôl, projektantom, dodávateľom stavebných prác, vlastníkom, užívateľom, predstaviteľom verejnej správy a samospráv. Odborní garanti doc. Ing. Pavol Ďurica, CSc. a Ing. Renáta Korenková, PhD. zaradili do dvojdňového programu 25 referátov. Vedecká konferencia sa uskutočnila 2. a 3. júna 2011 v hoteli Boboty vo Vrátnej doline.

Zameranie prednášok približuje organizačný garant doc. Ing. Ján Rybárik, PhD.: „Zvyšovanie záujmu o realizáciu stavieb na báze dreva prináša nové možnosti navrhovania drevených nosných konštrukcií, taktiež experimentálnu a vedeckú analýzu súčasných drevených konštrukcií. Zaujímame sa o stavebno-fyzikálne problémy budov na báze dreva, progresívne technológie výstavby. Pod drobnohľadom máme historické drevené konštrukcie a krovy, špecifiká obnovy drevostavieb, chemické a biologické poškodenia.“
Odborné témy doplnili firemné prezentácie REHAU – výplňové konštrukcie, technika prostredia; RIGIPS – predstavenie progresívneho materiálu dosky Rigidur na podlahy drevostavieb; DIETRICH´S – projektovanie drevostavieb pomocou špecializovaného softvéru. Podrobnejšie o prínosoch konferencie pre praktické aplikácie budeme informovať v Drevárskom magazíne 7-8/2011.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina