aktuality

Salón drevostavieb 2020 začína v Bratislave

Sdílejte článek snadno se svými přáteli.

Tradičná prehliadka formou farebných panelov a banerov projektov pozoruhodných drevostavieb v ČR, SR a Rakúsku Salón drevostavieb vstupuje do 15. ročníka. S jeho obsahom sa najskôr oboznamujú v Bratislave. Panely budú v Prahe vystavené až o mesiac. Mottom aktuálneho ročníka je „Moderné drevostavby, architektúra a zodpovedný životný štýl“.

Bratislavská premiéra je prístupná v Rakúskom kultúrnom fóre. Záštitu prevzala veľvyslankyňa Rakúska na Slovensku Mag. Margit Bruck – Friedrich, MA. Predstavuje 3 desiatky projektov z ČR, SR, Maďarska a Rakúska. Súčasťou výstavy je vydanie katalógu projektov Ročenka drevostavieb 2019. Salón drevostavieb na Slovensku organizuje občianske združenie Centrum ARCHA Bratislava pod vedením Ing. arch. Ľubice Fábri, PhD. Výstava potrvá do 28. februára 2020.

K nej sa pridruží retrospektívna výstava Architektúra z dreva SK 2005 – 2020, ktorá bude inštalovaná na Fakulte architektúry STU Bratislava (Nám. slobody) od 18. do 28. februára 2020. Poslúži najmä ako inšpirácia pre študentov. Pre inšpiráciu stavbárov a potenciálnych investorov bude umiestnený výber projektov Salón drevostavieb 2020 aj na najväčšom slovenskom stavebnom veľtrhu Coneco 2020 (25. – 28. 3. 2020) v Bratislave.

Ilustračné foto: Exteriér drevostavby Fitness Stará Bystrica – Potôčky, autor Ing. arch. Ivan Jarina
 

Sdílejte článek snadno se svými přáteli.
cs_CZČeština