aktuality odborná témata

Spoznali sme najlepšie slovenské interiéry

OT_Interiery
Víťazom kategórie Bývanie je Byt s terasou autorského kolektívu z ateliéru What Architects. Foto: Jakub Čaprnka
Sdílejte článek snadno se svými přáteli.

Dňa 26. septembra 2024 sa uskutočnil v Bratislave Intebold Festival 2024, vyvrcholením ktorého bolo slávnostné vyhlásenie víťazov 5. ročníka súťaže najlepších slovenských interiérov Intebold Awards. Súťaž známu predtým ako INSAID Awards organizuje Slovenská asociácia interiérových dizajnérov.

Okrem zmeny názvu prešli zmenou aj súťažné kategórie. Pôvodných päť profesionálnych kategórií bolo zredukovaných na štyri (Bývanie; Pracovisko; Hotely, kaviarne a reštaurácie; Verejné interiéry, obchody a inštalácie) a tri študentské na jednu. Medzinárodná porota vyberala finalistov z 59 prihlásených interiérov a 23 študentských prác. Prinášame laureátov Intebold Awards 2024.

Kategória Bývanie

Víťazom je Byt s terasou autorského kolektívu z ateliéru What Architects (Tomáš Krištek, Ondrej Kurek, Mária Šebová, Mária Vaňurová). Foto: Jakub Čaprnka

Byt mladej rodiny je súčasťou citlivo zrekonštruovaného bytového domu zo 70. rokov. Priestorové, materiálové a farebné riešenie interiéru nadväzuje na pôvodnú architektúru domu. Otvorením pôvodnej dispozície sa kuchyňa stala súčasťou spoločenského priestoru, vďaka čomu sa výhľady na mesto otvárajú už pri vstupe do bytu. V centrálnej obývačke je odkryté pôvodné murivo spolu so stropom z pohľadového betónu, obytné miestnosti sú rovnako ako exteriérová fasáda obložené šamotovými tehlami, podlahy tvoria repasované mozaikové parkety. Nová podoba interiéru tak rozvíja existujúce kvality pôvodnej architektúry.

Kategória Pracovisko

Porota ocenila Kreatívny ateliér od Mareka Abramoviča z abrama architekti s.r.o. Foto: Pavel Kudiváni

Zámerom autora bolo vytvoriť presvetlený minimalisticky pôsobiaci priestor, ktorý neslúži len na prácu, ale je inšpiratívnym miestom, kde sa kolegovia a klienti radi stretávajú a príjemne trávia svoj čas. Odstránené boli…

Zobrazit celý článek v eDM 10/2024 >>
Sdílejte článek snadno se svými přáteli.
Značky
cs_CZČeština