aktuality

Skupina EGGER začala v závode Markt Bibart investičný projekt v hodnote 200 miliónov eur

EGGER
Závod na výrobu drevotrieskových dosiek v Markt Bibart (DE) je od novembra 2023 22. výrobným závodom skupiny EGGER. Foto: archív EGGER
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Skupina EGGER prevzala závod na výrobu drevotrieskových dosiek v Markt Bibart (DE) v novembri 2023 a už podniká komplexné, viacstupňové investičné kroky v celkovej hodnote 200 miliónov eur. Výstavba 1. fázy rozšírenia, ktorým je zariadenie na spracovanie recyklovaného dreva, sa začala koncom septembra a uvedenie do prevádzky je naplánované na leto 2025.

Dlhodobé dodávky recyklovaného dreva pre nový závod zabezpečí nové recyklačné zberné miesto Timberpak, ktoré sa bude nachádzať na voľnom mieste priamo pri areáli závodu a poskytne prístup k veľkému potenciálu recyklovaného dreva z metropolitného regiónu Würzburg/Norimberg.

Ďalšou významnou investíciou bude vytvorenie modernizačných kapacít. Závod v Markt Bibart v súčasnosti vyrába 600 000 m3 surových drevotrieskových dosiek ročne. Existujúci zákazníci budú aj naďalej spoľahlivo zásobovaní surovými drevotrieskovými doskami špičkovej kvality, avšak časť objemu výroby bude v budúcnosti laminovaná. To zabezpečí dlhodobé využitie výrobných kapacít a poskytne zákazníkom široké produktové portfólio laminovaných drevotrieskových dosiek EGGER s trendovými dekormi.

Okrem nových laminovacích liniek vzniknú v závode aj nové skladovacie kapacity s vysokým stupňom automatizácie, ktoré zefektívnia, zrýchlia a výrazne zvýšia bezpečnosť mnohých procesov.

„Týmito investíciami vytvárame dôležité základy, z ktorých budeme mať v Markt Bibart dlhodobý úžitok. Naše strategické zameranie na udržateľné a zodpovedné riadenie, rozširovanie našich modernizačných kapacít a automatizácia našej logistiky poháňajú tieto investičné projekty, pričom máme neustále na zreteli potreby našich zákazníkov,“ hovorí Michael Egger Jr., člen vedenia skupiny EGGER.

Všetky investičné kroky majú byť ukončené na jeseň 2026.

Slávnostné položenie základov investičného projektu v závode Markt Bibart sa uskutočnilo 24. októbra 2024. Foto: archív EGGER

Zdroj: TS EGGER

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina