materiály

S produkty od REHAU k „dokonalému komponentu“

Materialy_Rehau
Hrany pro bezúchytková čelní dvířka RAUKANTEX folding premium. Foto: archiv REHAU
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Inzerce

„Dokonalý komponent“ – pod tímto heslem představí společnost REHAU své nové výrobky na veletrhu SICAM, který se koná od 15. do 18. října v severoitalském Pordenone. Pro sezónní vrchol nábytkářského průmyslu má REHAU opět připraveno mnoho novinek: od udržitelných nábytkových hran až po nové povrchové materiály. REHAU vždy sleduje jasný cíl: všechny výrobky by měly umožnit průmyslu realizovat jeho projekty tím nejlepším možným způsobem, ať už jsou jakkoli neobvyklé – „Enabling exceptional design“.

Designové propojení pro jednolité konstrukce nábytku

„Nákup nábytku je především o individualitě. Někteří lidé chtějí předběhnout svou dobu a vždy hledají nejnovější trendy, jiní chtějí nábytek, který se jim bude líbit i za 20 let,“ říká Jochen Luft, obchodní ředitel pro průmysl společnosti REHAU. „Proto vždy navrhujeme naše produktové řady tak, aby se v nich na jedné straně odrážel aktuální duch doby a na druhé straně byly nadčasové. Ať už se zákazníci nakonec rozhodnou pro cokoli, mohou si být jisti, že dostanou nejvyšší kvalitu, nejlepší komfort zpracování a výrobky v designově sladěné kombinaci.“

Na veletrhu SICAM předvede REHAU, jak lze s materiály REHAU realizovat výjimečný design – povrchové materiály, nábytkové hrany a varianty úložných prostor se spojují a vytvářejí celistvý nábytek jako z jednoho kusu. Aby se o tom návštěvníci mohli sami přesvědčit, naplánovala společnost REHAU na veletržním stánku interaktivní kuchyň, která hravě ilustruje kombinaci designu napříč různými materiálovými a produktovými řešeními. K vidění bude také kompletní úložné řešení RAUVOLET v provedení crystal-line complete, které rozvine svůj účinek v designové kombinaci s RAUVISIO crystal.

Nábytková hrana: příběh inovace

Řešení nábytkových hran jsou stále základem divize Interior Solutions. Hrany RAUKANTEX jsou od svého uvedení na trh před více než 50 lety měřítkem inovací v oblasti nábytkových hran – a stále mají v zásobě překvapení. Pro společnost REHAU je zde v centru pozornosti udržitelnost. Před třemi lety uvedla společnost REHAU na trh dvě udržitelné produktové řady RAUKANTEX eco a evo. Obě řady nábytkových hran byly nedávno odbornou porotou Německé rady pro design oceněny cenou German Innovation Award 2024. Řada hran REHAU RAUKANTEX PP a udržitelné PP hrany RAUKANTEX eco a evo nyní splňují také přísné požadavky severské ekoznačky Swan.

„Certifikace a externí hodnocení jsou pro nás důležité,“ říká Jochen Luft. „Naše práce v oblasti udržitelnosti by měla být transparentní a jasně srozumitelná. Nezávislé certifikace jsou nejlepším způsobem, jak toho dosáhnout.“ Závody na výrobu hran v Rehau a Visbeku jsou nyní certifikovány podle ISCC PLUS, zatímco environmentální prohlášení o produktu (EPD) zajišťuje ještě větší transparentnost na úrovni výrobků. Společnost REHAU rovněž posiluje oběhové hospodářství v oblasti nábytkových hran prostřednictvím tzv. ReTurn konceptu.

Nejde však jen o inovace z hlediska udržitelnosti. S hranou pro bezúchytková čelní dvířka RAUKANTEX folding premium, RAUKANTEX pigmento pro pigmentovaný vzhled až k poloměru frézování, lakovatelnou hranou RAUKANTEX paintable premium a vícevrstvou hranou RAUKANTEX pro duo jsou na stánku k vidění i další inovace, které ukazují, že příběh inovací hran zdaleka nekončí.

Povrchy s novými barvami a módními dekory

Kolekce RAUVISIO crystal Deep je rozšířena o tři nové barvy, které odrážejí současný duch doby: Luna, Torba a Terriccio. Foto: archiv REHAU

S ohledem na nejnovější trendy v interiérovém designu představí REHAU na svém veletržním stánku několik novinek v kolekcích RAUVISIO. Návštěvníci veletrhu SICAM se mohou těšit na nové, svěží jednobarevné dekory řady RAUVISIO crystal Pure, ale také oceňovaná kolekce RAUVISIO crystal Deep bude rozšířena o tři nové barvy, které odrážejí současný duch doby: Luna, Torba a Terriccio jsou názvy teplých, zemitých barev, které se harmonicky hodí do nejrůznějších koncepcí místností – ať už jako poutavý prvek, nebo nenápadně v pozadí. V barevném světě Luna mají designéři dokonce možnost kombinovat různé materiály REHAU ve stejné barvě a volit mezi elegantním sklem, elegantním matným povrchem nebo betonovým povrchem a vytvářet tak ucelené koncepty místností.

Když už mluvíme o vzhledu betonu: s povrchem RAUVISIO cube spojila společnost REHAU tento oblíbený autentický vzhled s jasnými výhodami zpracování a již v roce 2023 získala pozitivní ohlasy návštěvníků. V důsledku toho budou na veletrhu SICAM k dispozici také zajímavé novinky týkající se RAUVISIO cube.

Nový povrchový materiál RAUVISIO cube nabízí autentický betonový vzhled s jednoduchým zpracováním. Foto: archiv REHAU

Inovativní koncepce úložných prostor z hlediska funkce a designu

V loňském roce představila společnost REHAU FLIPDOOR, chytré a prostorově úsporné řešení úložných prostor s novou technologií lamel. Program se u odborných návštěvníků setkal s velkým ohlasem. Společnost REHAU proto zařadí tato úložná řešení do svého standardního programu od roku 2025. Výrobci nábytku a interiéroví designéři tak získají nový způsob realizace prostorově úsporných a stylových úložných řešení, která bez problémů zapadnou do každé místnosti, samozřejmě také v designové kombinaci s RAUVISIO crystal jako čelní dvířka nebo zadní panel do niky. Prostorově úsporný systém skládání lamel umožňuje přehled a optimální využití úložného prostoru – buď jako závěsná skříňka, nebo jako horní skříňka. Díky jednoduché instalaci lze FLIPDOOR bez námahy zabudovat do standardních skříní.

Roletkové sety FLIPDOOR umožňují vytvořit plynulé designové propojení s ostatním nábytkem z povrchových materiálů REHAU. Foto: archiv REHAU

„Každý, kdo navštíví náš stánek, se ponoří do světa plného kreativních výrobků, snadno zpracovatelných materiálů, udržitelných přístupů a prvotřídních služeb,“ říká Jochen Luft. Tento ucelený sortiment v osvědčené kvalitě „Made in Germany“ najdete pouze u společnosti REHAU.“

Přejděte na rodinu interiérových výrobků na adrese: interior.rehau.com.

Zdroj: TZ REHAU

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
Značky
sk_SKSlovenčina