aktuality

Nábytek z recyklovaného plastu. Startup vytváří z odpadu designové unikáty

Zleva Ondřej Venclík a Marco Aulisa
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

To, že se v Česku recykluje většina plastového odpadu, je pouhý mýtus – dvě třetiny stále skončí neekologickým spalováním. „Panely vyráběné naší firmou budou vždy stoprocentně recyklované a po jejich dosloužení opět recyklovatelné. Jedná se o desky, které se dají použít v širokém spektru výrobků. Jak do exteriéru, tak do interiéru. A vždy budou šetrné k životnímu prostředí,“ popisují Ondřej Venclík a Marco Aulisa, zakladatelé Plastic Guys. Před čtyřmi lety začínali v malé garáži s jednou pecí na pizzu. Od té doby si brněnský startup našel své místo na trhu a roste nebývalým tempem. S panely z recyklovaného plastu chce dobýt svět a své produkty vyrábět na všech kontinentech.

Příběh Plastic Guys se začíná psát na stavební fakultě Vysokého učení technického v Brně v roce 2020. Čeští průkopníci využití recyklovaného plastu při výrobě nábytku Ondřej Venclík a Marco Aulisa se potkali při studiu architektury.

„Naším leitmotivem je zachraňovat planetu od plastového odpadu, který by jinak skončil na skládkách nebo ve spalovně,“ popisuje Ondřej Venclík.

Italský rodák a jeho český kamarád začínají podnikat už během bakalářského studia. V té době oba napadlo, že by mohli stavět na českých horách útulny s fasádami z odpadu nalezeného v přírodě.

Celý článek ZDE

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina