aktuality

MOBITEX představí trendy nábytek pro dům i zahradu, ale i novou knihu

MOBITEX 2023 proběhl ještě společně se Stavebními veletrhy Brno
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Jak bydlet stylově? Na to odpoví veletrh nábytku a interiérového designu MOBITEX, který se uskuteční od 29. února do 3. března.

Návštěvníky Mobitexu čekají nejnovější trendy ve vybavení domácností, které zde představí tuzemské i zahraniční společnosti. Chybět nebude ani oblíbená a již tradiční přehlídka studentského designu v rámci soutěže GRAND PRIX MOBITEX 2024 – STUDENT, určená studentům středních a vysokých škol v České republice a Slovenské republice. Tématem letošního ročníku je Dětský nábytek a hračka.

Ve čtvrtek 29. února proběhne v pavilonu G2 křest zcela nové knihy Výroba, rekonstrukce a renovace klasického čalouněného nábytku ČALOUNĚNÍ, autorů Ing. Heleny Prokopové a Jiřího Lišky st. Je to poprvé, kdy v knížce o čalounění lze pomocí QR kódů sledovat výuková videa. Jiří Liška st. na nich předvádí a učí, na prvním, jak se tvoří smyčky a uzly potřebné pro vazbu tlačných pružin, na druhém, jak se váže základ sedáku s tlačnými pružinami sedmi, osmi a devíti závitovými včetně spodní příčné vazby. Na třetím videu je kompletní rekonstrukce čalounění židle z 19. století, sedák s pružinami se spodním popruhováním, opěradlo bez pružin.

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina