aktuality

Daniel Szórád se vrací do Lesů ČR hlavním vchodem

OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Generální ředitel Lesů ČR Dalibor Šafařík jmenuje nového ekonomického ředitele státního podniku. Od 1.1.2023 jím bude bývalý generální ředitel podniku Daniel Szorád.

„Rozhodl jsem se po pečlivé úvaze,“ řekl Dalibor Šafařík a pokračoval: „Pozice ekonomického ředitele je spojena s řešením řady úkolů, které nelze odkládat, a po mém jmenování zůstala neobsazená. Přímo jsem tedy oslovil několik adeptů. Zásadní byla detailní znalost státního podniku i lesního hospodářství a dlouholetá ekonomická a manažerská praxe.

Daniel Szórád v minulosti působil na několika vedoucích manažerských pozicích v soukromém sektoru. Generálním ředitelem Lesů ČR byl od roku 2014 až do roku 2018, kdy ho z funkce odvolal ministr zemědělství v demisi Jiří Milek (za ANO). Ministr odvolání zdůvodnil zanedbáním problému s kůrovcem. Ředitel podle něj pochybil tím, že „v lesích vytvořil nekoncepční a zanedbanou situaci, díky níž se přemnožil kůrovec“.

Jednapadesátiletý lesník s ekonomickým doktorátem z Mendelovy univerzity v Brně bude nyní kromě jiného řídit investiční činnosti státního podniku Lesy ČR včetně nového systému investičního controllingu, plánování, rozborů i správy finančních aktiv.

Zdroj: Lesy ČR

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina