technológie

Pílové pásy MaxFLEX od Wood-Mizer: čo hovoria používatelia

W-M MaxFLEX
Pílové pásy MaxFLEX od Wood-Mizer sú odolné všestranné pásy vyrobené zo špeciálnej zliatiny s dlhšou pružnou životnosťou. Foto: archív Wood-Mizer
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Inzercia

MaxFLEX je jedna zo značiek pílových pásov Wood-Mizer. Keď Wood-Mizer tento pílový pás navrhoval, cieľom bolo vyrobiť odolný všestranný pílový pás so zvýšenou pružnosťou a predĺženou životnosťou. Experti Wood-Mizer starostlivo vyberali špeciálne zliatiny európskych oceliarskych výrobcov, aby zaistili dlhšiu pružnú životnosť pásu a indukčným kalením každej špičky zubu sa získal nepoddajný a húževnatý pílový pás a maximálnym rezným výkonom. Každý zub je presne nastavený zariadením riadeným počítačom a celý profil je špička za špičkou brúsený super brúsnou technológiou CBN.

Počas testov na skúšobnej stolici v továrenskom laboratóriu vykazovali tieto pílové pásy významne lepšiu odolnosť voči ohybovému namáhaniu ako iné pásy. Keď nadišiel čas na ďalšie prevádzkové testovanie, pílové pásy MaxFLEX sa dali k dispozícii pílam Wood-Mizer na celom svete.

  • Česká firma Dřevodiskont spracúva borovicu a smrek pásovou pílou Wood-Mizer LT20 a následne omietacou pílou EG300. Táto firma používa pílové pásy DoubleHARD, ale keď boli v roku 2014 uvedené pásy MaxFLEX, súhlasili, že ich vyskúšajú. Šéf výroby Dřevodiskontu, pán Radek Tausch, zariadil skúšanie nových pásov a nevyhnutné merania. Zistil, že s novými pásmi MaxFLEX sa dalo píliť rýchlejšie. „Rezná rýchlosť sa zvýšila, kým kvalita povrchu dosky je stále vysoká, nie sú žiadne ’zvlnené’ dosky. A výsledok je, že každý deň napílime o 1 kubík kmeňov viac,” hovorí Radek.
  • Bulharská firma Steel MS prevádzkuje dve pásové píly Wood-Mizer LT20 na výrobu stavebných prvkov z miestneho mäkkého dreva pre stavbárov a rezivo z tvrdého dreva pre výrobcov nábytku. V roku 2015 dostali na vyskúšanie pílové pásy MaxFLEX. „S týmto pílovým pásom je rezná rýchlosť vyššia,” potvrdzuje Stanislav Dimitrov Penev, spolumajiteľ firmy. „Pílime asi 8 kubíkov za 10 hodín na každom stroji LT20.”

Takto vytvárajú pílové pásy MaxFLEX pre piliarov konkurenčnú výhodu zvýšením produktivity vďaka vysoké reznej rýchlosti. To firmy plne oceňujú – vysoká produktivita a zároveň vysoká kvalita sú podstatné, hlavne pri výrobe dreva na export. Rad takých píl je v Rumunsku a tie pri svojej voľbe favorizujú MaxFLEX. V rokoch od uvedenia sa MaxFLEX stal v Rumunsku najobľúbenejším pílovým pásom Wood-Mizer.

Všetky pílové pásy MaxFLEX sa vyznačujú uhlom čela 10° (profil zubu 10/30) a rozstupom zubov 22,225 mm. Tieto pílové pásy sú k dispozícii v hrúbke 1,07 mm alebo 1,14 mm a v šírkach 32 mm, 35 mm alebo 38 mm. Pásy MaxFLEX sa zvárajú do užívateľskej dĺžky a dodávajú sa pripravené na okamžité použitie.

Wood-Mizer aktuálne ponúka nasledujúce rady pílových pásov:

  • SilverTIP, Uhlíková oceľ: Ideálny pás na prvotný aj následný porez.
  • DoubleHARD, Vysoko legovaná oceľ: Univerzálny odolný pás na väčšinu rezných aplikácií.
  • MaxFLEX, Premium: Odolný všestranný pás vyrobený zo špeciálnej zliatiny s dlhšou pružnou životnosťou.
  • BiMETAL, Priemyslový: Pílový pás na ťažké produkčné pílenie. Poskytuje dlhšiu životnosť ostria, obzvlášť pri pílení abrazívnych exotických druhov dreva.

Pre viac informácií o pílových pásoch a ich cenách sa obráťte na svojho zástupcu Wood-Mizer.

W-M_lg

Kontakty:

Wood-Mizer Danubia s.r.o.
Hadovce 5, 945 01 Komárno
tel.: +421 35 7740 316
fax: +421 35 7740 326
e-mail: woodmizer@woodmizer.sk
www.woodmizer.sk

Wood-Mizer CZ s.r.o.
Za Kasárny 946
339 01 Klatovy IV
tel.: +420 376 312 220
e-mail: woodmizer@woodmizer.cz
www.woodmizer.cz

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
Značky
sk_SKSlovenčina