aktuality

Český nábytek má svoji vlastní značku garantovanou AČN

Značka ČESKÁ VÝROBA NÁBYTKU – GARANTOVÁNO AČN je připravena k bezplatnému užívání pro všechny výrobní subjekty v České republice
OHRA_2022_1465X181
OHRA_2022-final_700x180
OHRA_2022_1465X181
Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.

Český nábytkářský průmysl je i po koronavirovém ekonomickém propadu v dobré kondici. Asociace českých nábytkářů (AČN) přesto nechce ponechat nic náhodě a přichází s praktickou pomůckou pro lepší orientaci spotřebitelů na trhu. Nyní mohou jednoznačně a lehce identifikovat nábytek vyrobený v tuzemsku. AČN zavádí nové označení nábytku, prokazující český původ, značku ČESKÁ VÝROBA NÁBYTKU – garantováno Asociací českých nábytkářů.

Mnoho zákazníků již zažilo ten smutný pocit, když nábytek zakoupený od obchodníka se po pár týdnech nebo měsících užívání poroučel… V případě nábytku se jedná o objemné předměty, které reklamovat není snadné. Na místo většinou musí přijet technik a reklamaci posoudit. Co když se obchodník brání a reklamaci nechce uznat? Výrobce je kdesi daleko v Polsku nebo v Číně. Podobné mohou být pocity beznaděje při zakoupení nábytku přes internet bez vyzkoušení. Co s tím? Odeslat obchodníkovi zpět? Jsou to svízele, kterým se lze z velké části vyhnout sledováním původu nábytku.

Čeští výrobci nábytku v drtivé většině využívají ve svých výrobách české zaměstnance, kteří jsou výborně proškolenými specialisty. Tuzemští výrobci těží z vynikající řemeslné tradice, která je u nás rozvíjena po stovky let. Nábytkářský průmysl v uplynulých letech mohutně investoval, tím se daří snižovat provozní náklady a šetřit namáhavou lidskou práci. Investice mají ovšem nesporný vliv i na kvalitu konečného nábytku.

Zakoupením nábytku vyrobeným v České republice zákazníci nejenom, že podpoří naši ekonomiku, ale hlavně vydělají! Mají mnohem větší šanci, že koupí kvalitní nábytek, než je tomu u nábytku původem například z Polska nebo Číny, a za mnohem přijatelnější cenu než z Itálie nebo Německa. A v případě oprávněné reklamace je vše mnohem jednodušší.

Značka je připravena k bezplatnému užívání pro všechny výrobní subjekty v České republice. Značku ČESKÁ VÝROBA NÁBYTKU – GARANTOVÁNO AČN je možné používat po písemném schválení sekretariátem AČN.

Podrobné informace ZDE

Zdroj: AČN

Zdieľajte článok jednoducho so svojimi priateľmi.
sk_SKSlovenčina